Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ZyXEL predstavuje PLA5256, powerline adaptér s rýchlosťou 1000 Mbps, priechodnou zásuvkou a dvoma ethernetovými portami, ktorý vo vašej domácnosti vytvorí gigabitovú sieť typu plug-and-play. Ide sa o prvý powerline adaptér s rýchlosťou 1000 Mbps na trhu. Model PLA5256 vyniká používateľsky prívetivou realizáciou pre pripojenie viacerých zariadení a maximálne využíva možnosti elektrických zásuviek v domácnosti.

Adaptér ZyXEL PLA5256 je určený do miest ťažko prístupných pre káblové alebo Wi-Fi spojenia a pre užívateľov, ktorí vyžadujú vysokorýchlostné sieťové pripojenie pre väčší počet zariadení umiestnených v rôznych miestnostiach alebo na rôznych podlažiach. Adaptér odpovedá štandardu Homeplug AV2 SISO a umožňuje prenos dát rýchlosťou až 1000 Mbps.

Pri použití adaptéru odpadá nutnosť akejkoľvek konfigurácie – do zásuviek jednoducho zasuňte dva adaptéry, ku ktorým potom pripojíte sieťové zariadenia. Vďaka dvom ethernetovým portom a priechodnej zásuvke na prednej strane môžete do každého adaptéru PLA5256 súčasne zapojiť viac elektrických zariadení, napr. hernú konzolu a set top box. Adaptér tak predstavuje dokonalé riešenie pre domácnosti, ktoré aj cez obmedzený počet elektrických zásuviek chcú používať celý rad rôznych zariadení.

Po pripojení adaptér PLA5256 pomocou funkcie Quality-of-Service (QoS) automaticky alokuje šírku pásma podľa toho, ktoré zariadenie ju potrebuje najviac. Tým je zaručený čo najlepší výkon všetkých pripojených zariadení. Ochrana siete je zaistená pomocou 128bitového pokročilého šifrovacieho štandardu (AES), ktorý je možné nastaviť jedným stlačením príslušného tlačidla na adaptéri. Vaša osobná lokálna sieť je tak chránená pred nežiadúcou návštevou zvonku. Model PLA5256 je súčasťou uceleného portfólia powerline adaptérov ZyXEL, ktoré získali početné ocenenia a vynikajúce hodnotenia médií aj používateľov.

Značky: