Značka expanduje na globálny trh.

Spoločnosť Nothing netreba nijako zvlášť predstavovať. Stojí za ňou spoluzakladateľ spoločnosti OnePlus Carl Pei, ktorý začiatkom roka 2021 predstavil svoju vlastnú značku. Pravdepodobne najvýraznejším produktom z jej portfólia je nedávno predstavený smartfón Nothing Phone (2), ktorý dopĺňa niekoľko modelov slúchadiel do uší. To však nie je všetko. V auguste tohto roka bol odhalený nový zámer spoločnosti predstaviť cenovo dostupnú podznačku CMF by Nothing. Carl Pei jednoducho vidí potenciál aj v cenovo dostupných zariadeniach.

Podznačka spoločnosti Nothing už v septembri 2023 predstavila svoje prvé produkty. V tom čase však ešte nebolo jasné, na ktorých trhoch bude CMF by Nothing pôsobiť, aj keď sa očakávalo, že nezostane iba na indickom trhu. Jej globálne ambície boli potvrdené pred pár dňami, keď spoločnosť oznámila svoj vstup na 15 trhov, čo nepriamo zasiahlo aj ten náš. Hoci v zozname krajín, na ktorých CMF pôsobí, sa Slovensko nenachádza, tak produkty značky CMF by Nothing sa priamo k nám dostávajú cez distribučný kanál spoločnosti Alza, ktorá je jej oficiálnym partnerom. 

Nothing pod značkou CMF čoskoro uvedie prvé gadgetyZdroj: Smartprix
Nothing pod značkou CMF uviedol prvé tri gadgety

Spoločnosť Nothing pod značkou CMF na trh uviedla tri produkty, avšak v prvej vlne budú pre náš región oficiálne dostupné iba slúchadlá Buds Pro, ktoré sa na Alza.sk predávajú za 49,90 eura v bielej, oranžovej a čiernej farbe. Neskôr, niekedy začiatkom roka 2024, sa ku slúchadlám pripoja aj hodinky Watch Pro, ktoré sa vyznačujú výrazným dizajnom v štýle Apple Watch Ultra. Na ostatné trhy sa ešte dostane, alebo už je v predaji, aj nabíjačka Power 65W GaN, pričom CMF by Nothing má v pláne do konca roka expandovať do viac ako 26 krajín. Na uspokojenie rastúceho dopytu tím CMF spolupracuje s množstvom partnerov a maloobchodníkov, aby zabezpečili širšiu dostupnosť.

Slúchadlá Buds Pro majú vo výbave aktívne potlačenie hluku (ANC), Bluetooth 5.3, USB-C, podporu kodeku AAC, CVSD, mSBC a SBC, hlasového asistenta, prepínanie skladieb a prijímanie hovorov. Majú aj zvýšenú odolnosť IPX4 a výdrž batérie až 39 hodín.

Zdroj: CMF by Nothing

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.