Jediným konkurentom Huawei je v tejto oblasti Samsung, ten je však pozadu.

Skladateľné smartfóny sú trendom, do ktorého prispeli azda všetky veľké spoločnosti v tomto segmente. Výraznou spoločnosťou je pritom Samsung, ktorý už čoskoro predstaví novú generáciu skladateľných modelov typu fold a flip. Konkurenciou Samsungu sú však najmä veľké čínske značky ako je Huawei, Xiaomi či HONOR. A práve Huawei má v blízkej dobe prispieť do segmentu skladateľných zariadení novinkou, akú sme v predaji ešte nevideli.

Novým modelom z dielne Huawei má byť tzv. tri-fold, teda telefón, ktorého displej sa dá zložiť až na tri časti. Informuje o tom aj známy leaker Digital Chat Station na sociálnej sieti Weibo. Čínsky výrobca má byť už v pokročilej fáze prípravy takéhoto zariadenia, nakoľko leaker uvádza, že videl jeho prototyp. Okrem modelu od Huawei je však nutné spomenúť, že vlastný tri-fold ukázala aj spoločnosť TCL. Tá však nespustila sériovú výrobu a model nie je štandardne v predaji. Huawei by to mal zmeniť.

Prvý tri-fold bude od Huawei

Model typu tri-fold sa snažia výrobcovia pripraviť už dlhé mesiace. Jeden z nich je však výrazne popredu a je ním Huawei. Tento výrobca má mať pripravený aj funkčný prototyp, ktorý bude nakoniec prvým predstaveným smartfónom tohto typu určený aj na komerčné účely. Zariadenie bude mať dva pánty, ktoré budú telefónu umožňovať zloženie do vnútornej aj vonkajšej časti. Je teda pravdepodobné, že jedna časť sa bude skladať dovnútra zatiaľ čo druhá von.

Patent skladateľného modelu tri-fold od HuaweiZdroj: gizmochina.com
Patent skladateľného modelu tri-fold od Huawei

Leaker vo svojom príspevku uvádza, že v rozloženom stave pôjde o telefón s veľkosťou displeja dnešných tabletov. Uhlopriečka displeja bude mať približne 10 palcov, takže pôjde o zariadenie o niečo väčšie v porovnaní s dnešnými skladateľnými modelmi typu fold.

Jediným výrazným konkurentom Huawei v tomto odvetví je spoločnosť Samsung. Tá má však nevýhodu v tom, že zatiaľ nedokázala svoje technológie prispôsobiť tak, aby z nich vznikol konkurencie schopný tri-fold. Namiesto toho sa sústreďuje na vylepšovanie konštrukcií štandardných foldov, ktoré sú čoraz tenšie s menšou medzerou v pánte. Zdá sa teda, že Huawei bude skutočne prvým výrobcom, ktorý nakoniec tri-fold uvedie na trhu ako prvý.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.