Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Divízia Mercedes-Benz Cars koncernu Daimler investuje jednu miliardu eur do nového, vysoko efektívneho a prvého plne flexibilného (Full-Flex) závodu na výrobu osobných vozidiel, patriaceho medzi najmodernejšie na svete. Nový závod, ktorý vytvorí viac ako 2,5-tisíca pracovných miest, sa začal stavať v maďarskom meste Kecskemét na ploche vyše 382-tisíc štvorcových metrov (približne 54 futbalových ihrísk).

„Vďaka investícii jednej miliardy eur staviame v Maďarsku prvý Full-Flex závod globálnej výrobnej siete divízie Mercedes-Benz Cars. Vo Full-Flex závode možno flexibilne na jednom páse vyrábať vozidlá s odlišnou architektúrou od kompaktného modelu až po sedan s náhonom na zadné kolesá a s odlišnými druhmi pohonu vrátane elektrických vozidiel,“ vysvetľuje Markus Schäfer, člen divíznej rady Mercedes-Benz Cars, zodpovedný za riadenie výroby a zásobovacieho reťazca.

Najnovší, v poradí druhý závod Mercedes-Benz v Kecskeméte, má začať vyrábať začiatkom nového desaťročia. Prvý závod stuttgartskej značky v Kecskeméte už dodáva pre celý svet (od roku 2012) kompaktné vozidlá s architektúrou náhonu na predné kolesá.

Vlani vyrobila divízia Mercedes-Benz Cars viac ako 2,4 milióna osobných vozidiel značiek Mercedes-Benz a smart. Z toho viac ako 190-tisíc kompaktných vozidiel Mercedes-Benz, vrátane novej Triedy A, vyrobilo štyri tisíc zamestnancov závodu v Kecskeméte.

Značky: