Globálna technologická značka Hisense je oficiálnym partnerom UEFA EURO 2024.

Je tiež technologickým partnerom tohto najvyššieho európskeho futbalového šampionátu. A je vôbec prvou značkou v histórii, ktorá získala od UEFA exkluzívne práva na poskytovanie najmodernejších technických riešení pre rozhodcov. Svojimi špičkovými obrazovkami prispeje k presnejšiemu a spravodlivejšiemu hodnoteniu. Pripravený je však aj celý rad ďalších aktivít pre skutočne intenzívny zážitok z tohto výnimočného futbalového sviatku: vonku aj v domácnostiach fanúšikov.

Začali sa majstrovstvá Európy v najsledovanejšom športe planéty, na ktorých má technologická značka Hisense neprehliadnuteľné postavenie ako oficiálny partner UEFA EURO 2024. Je to tretíkrát, čo spoločnosť sponzoruje najvyšší európsky futbalový šampionát; dvakrát sponzorovala aj majstrovstvá sveta.

Prvýkrát v histórii: Hisense, oficiálny partner EURO 2024, je exkluzívnym dodávateľom obrazoviek pre VARZdroj: Hisense

V súvislosti so sponzorstvom majstrovstiev Európy spoločnosť Hisense vybavila centrálnu miestnosť rozhodcov VAR najmodernejšími obrazovkami Hisense. Tie budú rozhodcovia používať na posudzovanie priebehu všetkých 51 zápasov turnaja; riešenie zahŕňa aj poloautomatické posudzovanie ofsajdov UEFA.

Je to prvýkrát v histórii, čo UEFA udelila exkluzívne práva jednému zo svojich sponzorov. Technológia videoasistenta rozhodcu (VAR) využíva videozáznamy na preskúmanie a podporu rozhodovania rozhodcu na ihrisku. Tým sa zabezpečuje väčšia presnosť a spravodlivosť v kľúčových momentoch ako sú góly, incidenty v pokutovom území, červené karty a striedania. Po stranách ihriska budú pre rozhodcov umiestnené aj ďalšie obrazovky Hisense, tzv. LED perimetre. Okrem toho technologický partner vybavil štadión aj veľkými obrazovkami Hisense – hneď po strelení gólu sa na nich zobrazí nielen stav zápasu, ale aj logo Hisense. A reklama na jeden z produktov spoločnosti.

Prvýkrát v histórii: Hisense, oficiálny partner EURO 2024, je exkluzívnym dodávateľom obrazoviek pre VARZdroj: Hisense

Fanúšikovia si budú môcť vyskúšať aj úlohu rozhodcov, pre ktorých bude pripravený značkový pojazdný autobus Hisense ako simulátor rozhodcovskej miestnosti. Interiér, ktorý je navrhnutý ako VAR, odráža obrazovky zo skutočnej miestnosti centrálneho rozhodcu. Pomocou technológie videoasistenta rozhodcu budú môcť fanúšikovia na obrazovkách hádať verdikt rozhodcu a zapojiť sa do žrebovania o vstupenky na niektorý z budúcich zápasov.

Spoločnosť Hisense ako svetová dvojka v kategórii televízorov a svetový líder v oblasti 100-palcových TV pripravila rad špičkových produktov pre tých, ktorí budú doma prežívať futbalové drámy a chvíle šťastia. Zážitok zo sledovania prenosov a fandenia s priateľmi bude o to intenzívnejší.

Prvýkrát v histórii: Hisense, oficiálny partner EURO 2024, je exkluzívnym dodávateľom obrazoviek pre VARZdroj: Hisense

Predovšetkým sú to nové Mini-LED televízory s dokonalým obrazom, priestorovým zvukom, 144 Hz prirodzenou obnovovacou frekvenciou a umelou inteligenciou. Sú predurčené na to, aby ponúkli pohlcujúci zážitok pri sledovaní športových prenosov, filmov alebo pri hraní hier. Sú totiž vybavené špeciálnymi technológiami, ako je športový, filmársky alebo herný režim. Skutočne intenzívny zážitok si však vyžaduje aj veľký obraz, preto Hisense ponúka aj veľké obrazovky s uhlopriečkou až 100 palcov.

O perfektnú zábavu sa postarajú aj ďalšie inteligentné výrobky – napríklad veľká americká chladnička s obrazovkou, ktorú možno použiť aj na streamovanie zápasov alebo domáce výčapné zariadenie na efektné čapovanie piva z KEG súdkov.

Viac informácií: sk.hisense.com, global.hisense.com

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Hisense.