Partnerstvo spoločností má jasnú víziu do budúcnosti.

Spoločnosť Ferrari iba pred pár hodinami uzavrela nové partnerstvo so spoločnosťou Qualcomm. Tá sa stala prémiovým partnerom tímu F1 Scuderia Ferrari prostredníctvom značky Snapdragon, ktorá sa okrem spotrebnej elektroniky využíva aj v automobilovom priemysle. 

Je vidieť, že Ferrari sa na novú sezónu pripravuje skutočne zodpovedne. Je pritom otázne, či z tejto spolupráce dokáže ťažiť už v najbližších pretekoch, keďže nový seriál F1 začína už 20. marca na okruhu Sakhir v Bahrajne.

Za súčasného stavu bude mať táto nová spolupráca významný technologický vplyv. Bude zameraný na urýchlenie procesu digitálnej transformácie spoločnosti Ferrari a jej vozidiel. Obe spoločnosti spoja svoje dlhoročné skúsenosti a inovácie s cieľom preskúmať nové príležitosti a celý rad technologických riešení. 

Logo Snapdragon bude možné po prvýkrát vidieť na novom monoposte Ferrari F1-75 už 17. februára 2022 v Maranelle. 

Samotné Ferrari od spolupráce očakáva skutočne veľa. Benedetto Vigna, generálny riaditeľ Ferrari informuje, že vďaka spolupráci so spoločnosťou Qualcomm získa Ferrari lepšie znalosti z oblasti digitálnych technológií a webu 3.0. Vďaka tomu bude dokonalosť výsledných produktov na ešte vyššej úrovni.

Zdroj: Ferrari

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.