Počas neho predstaví aj nový vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 3.

Spoločnosť Qualcomm sa pripravuje na 8. ročník podujatia Snapdragon Summit, ktoré sa bude aj tento rok konať na ostrove Maui na Havaji. Keďže ide o trojdňové podujatie, tak spoločnosť má pripravených viacero noviniek, ktoré chce technologickému svetu predstaviť už budúci týždeň. Tohtoročná udalosť je však výnimočná, pretože sa bude konať o niečo skôr, ako v minulosti. Tento posun zároveň naznačuje, že aj výrobcovia mobilných zariadení, ktorí s Qualcommom spolupracujú, svoje nové vlajkové smartfóny uvedú o niečo skôr.

Počas Snapdragon Summitu bude predstavený aj očakávaný vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 3, ktorý by mal do budúcich vlajkových telefónov priniesť neskutočný vysoký výkon, ktorý bude tentokrát veľmi výrazný. Na sociálnej sieti X (bývalý Twitter) sa objavil aj oficiálny program, ktorý odhaľuje plány spoločnosti uviesť aj ďalšie čipy z viacerých oblastí jej pôsobenia.

Qualcomm Snapdragon Summit 2023Zdroj: Qualcomm
Qualcomm Snapdragon Summit 2023

Očakáva sa, že Qualcomm vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 3 predstaví už počas prvého dňa summitu. Je tak možné, že už 24. októbra bude počas Keynotu predstavený najočakávanejší čipset, pričom všetko bude zavŕšené afterparty o dva dni neskôr. Udalosť bude možné sledovať 24. októbra od 21:00 nášho času aj naživo prostredníctvom YouTube kanála spoločnosti Qualcomm. 

Už staršie fámy naznačili, že Snapdragon 8 Gen 3 bude dostupný iba v 64-bitovej verzii. Súčasťou tejto sady bude aj CPU s najnovšími jadrami ARM, ktoré sa budú na jednej strane starať o vysoký výkon, avšak na strane druhej, procesoru zabezpečia aj vysokú efektivitu. Dokonca aj jednotlivé jadrá CPU majú byť usporiadané v novom rozložení 1+5+2 na rozdiel rozloženia 1+4+3 z verzie Snpadragon 8 Gen 2. 

Očakávajú sa však aj viaceré významné vylepšenia v oblasti AI priamo na zariadeniach. Čo to presne bude znamenať, dozvieme sa už budúci týždeň.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.