Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Telekomunikačný operátor RadioLAN, spol. s r.o. v nadväznosti na fakt, že časť utečencov z Ukrajiny si vybrala Slovensko ako svoje dočasné útočisko pred hrôzami vojny, zaradil do svojej televíznej služby sekciu Dianie na Ukrajine. Táto sekcia obsahuje jedenásť ukrajinských televíznych a jednu rozhlasovú stanicu, ktoré sú na Ukrajine dobre známe. Sekcia je bez príplatku dostupná pre všetkých zákazníkov služby Televízia. RadioLAN sa aj touto formou snaží spríjemniť utečencom pobyt na Slovensku.

Sekcia Dianie na Ukrajine obsahuje TV programy: UA TV, Espreso TV , Kanal 5 Ukraina, Ukraina 24 International, Inter, 1 + 1 International, Ukraina 24, TV5, TV Rada, Current Time, ICTV a vysielanie UA Radio.

RadioLAN kontinuálne pomáha ľuďom ťažko skúšanej Ukrajiny. Už 25.2.2022 zareagoval na situáciu v Ukrajine a umožňuje bezplatné volania z jeho pevnej telekomunikačnej siete do všetkých ukrajinských telekomunikačných sietí. Vzhľadom na zvýšenú potrebu komunikácie slovenských občanov so svojimi rodinnými príslušníkmi a priateľmi nachádzajúcimi sa na Ukrajine, vyjadruje aj touto formou svoju podporu a solidaritu. V rovnakom čase RadioLAN zareagoval na šírenie dezinformácií o dianí na Ukrajine stiahnutím ruských televíznych programov zo svojej ponuky. Na pozíciách ruských televíznych staníc je umiestnená ukrajinská vlajka s výzvou „Stop vojne!“ RadioLAN následne otvoril svoju sieť WiFi hotspotov tak, aby ich mohli bezplatne využívať osoby utekajúce pred hrôzami vojny z Ukrajiny, organizátori pomoci a ďalšie osoby, ktoré to aktuálne potrebujú. Operátor okrem toho zriaďuje bezplatné WiFi hotspoty na miestach, kde sú ubytované matky s deťmi z Ukrajiny, aby im umožnil komunikáciu s najbližšími.

Značky: