Doplnené: Aplikácie pre Android a iOS sú k dispozícii.

Nový digitálny operátor Radosť sprístupnil mobilnú aplikáciu pre Android a zverejnil všetky informácie o svojej ponuke. Nájdete ich na jeho webe radost.digital. Aplikácia pre iOS je už takisto k dispozícii, v priebehu pár mesiacov bude aj v obchode Huawei AppGallery.

Mobilná aplikácia je pre operátora Radosť kľúčová. Cez ňu si totiž objednáte SIM kartu a spravujete svoje služby. Na objednanie SIM karty budete potrebovať občiansky preukaz, platobnú kartu a emailovú adresu. Rovnako vyplníte svoju adresu bydliska, na ktorú vám príde SIM karta poštou do dvoch pracovných dní od momentu objednania.

Samotný proces objednávky SIM karty je plne digitálny, detailne sa mu venujeme v samostatnom článku, TU. Aplikácia naskenuje váš občiansky preukaz a importuje z neho kľúčové informácie. Rovnako overí vašu identitu pomocou tvárovej biometrie. V aplikácii môžete vybaviť aj prípadný prenos čísla od iného operátora.

Operátor Radosť spustil svoju ponuku

Operátor Radosť spustil svoju ponuku. Zdroj: Radosť

Mobilný internet rýchlosťou 10/10 Mbps

Radosť funguje v 4G sieti operátora O2, ktorá pokrýva 97% populácie SR a jej služby môžete využívať 7 dní bezplatne a bez obmedzenia. Následne si môžete aktivovať jeden z trojice programov s platnosťou 30 dní:

  • 100 minút/SMS/MMS + 2 GB dát rýchlosťou 10/10 Mbps za cenu 5 eur na 30 dní. V EÚ môžete využiť bez príplatku 2 GB dát
  • 200 minút/SMS/MMS + 8 GB dát rýchlosťou 10/10 Mbps za cenu 10 eur na 30 dní. V EÚ môžete využiť bez príplatku 5,5 GB dát
  • Neobmedzené minúty/SMS/MMS + neobmedzené dáta (100 GB dát rýchlosťou 10/10 Mbps, následné spomalenie na 2/1 Mbps) za cenu 20 eur na 30 dní. V EÚ môžete využiť bez príplatku 11 GB dát

Radosť na svojom webe uvádza, že jej služby sú bez viazanosti a fungujú aj v EÚ a to bez príplatku. V prípade dát sa aplikujú objemy pre EÚ, ktoré sú uvedené vyššie.

Medzi programami Radosti sa môžete podľa potreby prepínať a meniť si ich. Odporúčame však, aby ste prípadnú zmenu vykonali až ku koncu aktuálneho 30-dňového obdobia. Zmena totiž prebehne okamžite a nespotrebované jednotky a dáta vám prepadnú.

Ponuka operátora Radosť

Ponuka operátora Radosť. Zdroj: Radosť

Kredit nebudete dobíjať, počíta sa aj s eSIM

Za služby Radosti budete platiť priamo platobnou kartou, nie je teda potrebné dobíjať kredit. Poplatok za zvolený program sa automaticky strhne z platobnej karty na začiatku obdobia jeho platnosti. Ak budete mať spotrebu navyše, po dosiahnutí 5 eur sa nadspotreba strhne sama z karty.

Ak platba kartou neprebehne, opakovaný pokus o platbu prebehne o pár dní. Služby zatiaľ môžete využívať bez obmedzenia a máte čas doplniť si prostriedky na účte. V prípade programov za 5 eur a 10 eur sú ceny po vyčerpaní predplatených minút/správ/dát nasledujúce:

  • minúta volania – 5 centov
  • SMS/MMS – 5 centov
  • 1 GB dát – 2 eur
  • Po 10. obnove dát v rámci 30 dní – nekonečné dáta až do konca aktuálneho obdobia

Kompletný cenník nájdete na webe Radosti, TU. Operátor takisto oznámil, že eSIM kartu Radosť plánuje sprístupniť „v druhej fáze“ a že na jednu osobu je možné objednať si jednu SIM kartu.

Google Play
App Store

Stiahnite si Radosť pre Android a iOS a objednajte si novú SIM kartu alebo si preneste svoje číslo od iného operátora

Zdroj: Radosť

Prečítajte si aj:

Objednali sme si SIM kartu operátora Radosť: Takto to funguje

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit