Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Elvira, popredný dodávateľ 3D technológií a prevádzkovateľ portálu Abc3D, predstavila technológiu HUK3 uvedenú Raise3D, globálnym výrobcom 3D tlačiarní. Vďaka tejto technológii budú môcť 3D tlačiarne Raise3D radu Pro3 so špeciálnou upgrade súpravou HUK3 tlačiť takmer štvornásobnou rýchlosťou.

 „Často počúvame argument, že najrozšírenejšia a najobľúbenejšia 3D tlačová technológia FDM/FFF je bohužiaľ tak trochu pomalá,“ povedal Jan Šmejcký, riaditeľ spoločnosti Abc3D. „Technologický vývoj spoločnosti Raise3D svojou inováciou HUK3 (Hyper Speed Upgrade) mení roky zažité pravidlá. Vďaka HUK3 je možné zvýšiť rýchlosť tlače pre rad Raise3D Pro3 3D tlačiarní 3 – 4-násobne, a to bez straty kvality povrchu a detailu výtlačku.“

Raise3D sa podarilo v nadväznosti na vývoj vysokorýchlostného modelu RMF500 aplikovať svoje poznatky aj pre tlačiarne radu Pro3, ktoré teraz môžu dosiahnuť rýchlosť 3 – 4-krát vyššiu, než ponúka súčasná najlepšia profesionálna tlačiareň dostupná na trhu. To znamená, že výtlačok, ktorý predtým vyžadoval 24-hodinovú tlač, bude hotový za cca 8 hodín. Cieľom ale nikdy nebolo dať FFF tlačiarni iba povel na tlač vyššou rýchlosťou. Tou naozajstnou výzvou bolo dosiahnutie vyššej rýchlosti pri súčasnom zachovaní rovnakej kvality priľnavosti vrstvy a povrchovej úpravy, navyše s ohľadom na zachovanie štrukturálnej stability celej tlačiarne.

Základom technológie je silná, torzná konštrukcia radu Pro3, ktorá umožňuje zachovať výtlačkom vysokú rozmerovú presnosť a vynikajúcu kvalitu povrchu pri prevádzke aj počas extrémne vysokej rýchlosti. Pokročilé vstavané procesory tlačiarne Pro3 umožnili vývojovému tímu spoločnosti Raise3D plne využiť výkon inovatívnych algoritmov a spracovania viac než 600 000 krokov za sekundu vrátane aktívneho potlačenia nežiaducich vibrácií. Toto riešenie je čiastočne chránené existujúcimi patentmi spoločnosti Raise3D.

Prví záujemcovia už mali možnosť novú technológiu vidieť minulý týždeň na veľtrhu Formnext 2022, kde spoločnosť Raise3D ponúkla návštevníkom svojho stánku vyskúšať si ju naživo. Vo veľmi krátkom čase bude možné vidieť túto technológiu v predvádzacom showroome spoločnosti Elvira | Abc3D v Prahe v Hlubočepoch (na stránkach www.abc3d.cz a sociálnych sieťach Abc3D). HUK3 upgrade pre Pro3 bude k dispozícii od 2. polovice novembra 2022 v e-shope Abc3D.

Video z oficiálneho prémiového predstavenia

Značky: