Natáčať video mobilom začína byť čím ďalej, tým dôležitejšia súčasť videotvorby. Kamery v smartfónoch sú dnes také kvalitné, že za denného svetla sa dajú plnohodnotne použiť aj na 4K videá s filmovým nádychom. Problém je, čo s príslušenstvom, bez ktorého dobré video neurobíte.

Hovoríme o bezdrôtovom mikrofóne, svetle a tiež statíve. Práve preto existujú šikovní pomocníci. SmallRig je v tejto oblasti obľúbenou značkou a odporúčame vám „klietku“ s označením Universal Mobile Phone Cage 2791. Každý telefón do nej spoľahlivo umiestnite.

Na svojom povrchu má dva úchyty cold shoe, množstvo 1/4 závitov na umiestnenie svetla, ale aj uchytenie statívu. Výhodou je, že sa dá stabilne držať v dvoch rukách a nikdy si neprekryjete objektív. Dokonca má uchytenie aj na powerbanku, a tak môžete s mobilom natáčať naozaj dlho. Klietka je vyhotovená z kovu, a tak zároveň chladí smartfón. Jej hmotnosť je 220 gramov.

Cena: 44,28 €

Zapožičal: focusnordic.cz

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.