Ye nemá na transakciu dosť peňazí.

Raper Kanye West, vystupujúci aj pod menom Ye, napokon neodkúpi sociálnu sieť Parler. Informuje o tom portál AndroidHeadlines.com, ktorý sa odvoláva na osobu blízku transakcii.

Podľa tohto nemenovaného zdroja bolo už dávnejšie jasné, že Ye nie je v dostatočne silnej finančnej kondícii na uzavretie takejto transakcie, keďže spoločnosti Adidas a Gap s ním ukončili reklamnú spoluprácu pre jeho kontroverzné výroky.

Hovorkyňa firmy Parlement Technologies v tejto súvislosti uviedla, že s Kanye Westom sa dohodli na ukončení zámeru predaja sociálnej siete. Parler bude podľa jej slov pokračovať v hľadaní príležitostí na rast a rozvoj platformy v prospech jej aktívnej komunity.

Sociálna sieť Parker je na Slovensku takmer neznáma a aj celosvetovo patrí k minoritným platformám. Prezentuje sa ako platforma zameraná na slobodu prejavu, ale zároveň je miestom, kde sa združujú rôzni extrémisti a šíritelia nenávistného obsahu.

Podľa vlastných údajov z januára tohto roka ju využívalo viac ako 12 miliónov registrovaných používateľov. Pre porovnanie, Twitter má kolo 238 miliónov používateľov, Instagram zhruba dve miliardy a Facebook až 2,85 miliardy.

Kanye West bol na platforme Twitter opakovane zablokovaný pre svoje nenávistné antisemitské príspevky. Naposledy bol jeho účet zablokovaný po tom, ako zverejnil obrázok hákového kríža vo vnútri šesťcípej Dávidovej hviezdy.

Známy raper zároveň okrem iného tvrdil, že jeho protivníci sú ovládaní Židmi, respektíve, že ich platí tajná skupina Židov. Verejne tiež chválil nacistov a vyhlásil, že má rád Hitlera.

Zdroj: AndroidHeadlines.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.