Android si do mini-počítača môžete nainštalovať aj dnes.

Raspberry Pi je úžasný kus hardvéru. Tento miniatúrny počítač vznikol s účelom vzdelávať žiakov v programovaní a tvorení nových vecí. S nadšením ho však prijala aj komunita používateľov a zoznam všemožných Raspberry Pi projektov je dnes takmer nekonečný. Niekto si pomocou tohto počítača vytvoril domáceho robota, iný používa RP ako multimediálne centrum.

Pozrite si 5 najlepších RP projektov podľa CNET

Od konca februára je v predaji najnovší model, Raspberry Pi 3. A práve ten by mohol dostať oficiálnu podporu operačného systému Android. Naznačuje to zdrojový kód pre Android Open Source Project, čo je v podstate najčistejšia forma Androidu, aká existuje. AOSP je základom všemožných ROMiek a používajú ho aj výrobcovia telefónov. Tí naň nabaľujú svoje nadstavby.

Zatiaľ nie je známe, či a kedy bude oficiálna podpora Androidu pre Raspberry Pi 3 ohlásená. Faktom je, že tento operačný systém si s trochou šikovnosti môžete nainštalovať do mini-počítača aj dnes. Vždy je však lepšie mať oficiálnu podporu. Tak, ako je to napr. v prípade systému Windows 10 od Microsoftu.

Zdroj: SlashGear

Prečítajte si aj:

Raspberry Pi 3 je v predaji, stojí 35 dolárov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit