Greenway ako operátor pre nabíjanie elektrických automobilov reaguje na nárast ceny elektrickej energie a následne upravuje svoj cenník.

Pripomeňme, že spoločnosť Greenway prišla so spoplatneným nabíjaním elektromobilov ako prvá a je to teda taký pionier aj pri takejto neobľúbenej téme.

Pozrime sa najprv na vývoj ceny elektrickej energie. Rok 2022 bol naozaj v znamení obrovského nárastu cien, pričom ceny sú uvedené bez distribučných poplatkov.

Greenway
Vývoj cien elektrickej energie

Cenník sa teda mení, stále zostávajú tri kategórie: Štandard, Plus a Max. Pri štandarde zostáva mesačný poplatok nulový, pri pomalom nabíjaní do 25 kW je cena 0,42 eur/kWh. Drahšie je to však pri rýchlom (do 100 kW) a ultrarýchlom (nad 100 kW) nabíjaní – najdrahšie je to 0,78 eur/kWh.

Program Plus za 9,90 eur mesačne prináša 30 kWh mesačne zadarmo, nad tento limit platíte podľa výkonu. Je to program pre rodinu a nevyčerpaná energia prechádza do ďalšieho obdobia. Najväčší program Max za 29,90 eur prináša zadarmo 100 kWh a opäť potom platíte, ceny sú tu ale zo všetkých programov najlacnejšie.

Aktuálny cenník Greenway

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.