Čo sa týka Razeru na CES, väčšinu pozornosti na seba stiahli bláznivé notebooky s tromi obrazovkami. To však neznamená, že by Razer nemal nič iné čo ukázať.

Byť centrom pozornosti nemusí byť vždy najlepšie, ako sa firma presvedčila, keď niekto odcudzil dva prototypy projektu Valerie. Ich produkt, ktorý stál viac v úzadí, ale stále je veľmi zaujímavý, je projekt Ariana.

Jedná sa o netradičný projektor so širokouhlou šošovkou (155°), 3D kamerami a prenosom obrazu cez DisplayPort. Ariana funguje tak, že najprv pomocou 3D kamier identifikuje, kde sa nachádza váš monitor s hrou. Potom okolo monitora rozšíri hru na stenu. Centrum diania je stále na monitore, obraz na stene okolo monitora je periférne videnie.

Projekcia vytvára zdeformovaný obraz, ktorý má simulovať periférne videnie ľudského oka. Vytvára akési tunelové videnie a pomáha tak upriamovať pozornosť na monitor. Pochopiteľne, nie je to pre každého, keďže mnohým môže prekážať pohyb mimo obrazovky, prípadne vyvolať nevoľnosť. Stále je to však zaujímavý koncept a ak ho Razer dotiahne do konca, môže si nájsť svoju cieľovú skupinu.

Zdroj: Tom’s Hardware