Telefón s obrovským nápisom na zadnej strane, a to ešte s efektom vygravírovania. Toto ste ešte nevideli.

A okrem toho je hlavným parametrom 108 Mpx fotoaparát. Celkovo je tu štvorica fotoaparátov a pridávajú sa ultraširokouhlý, makroČB portrétový objektív. Výrobca tak prináša svoj prvý smartfón s takto vysokým rozlíšením. Čip je od Samsungu a po hardvérovej stránke ide o rovnaký čip ako u veľkej časti konkurenčných zariadení. Teda aj tu prebieha spájanie pixelov 9 do 1 na vytvorenie výslednej vlastnosti jedného pixelu.

Nechýba nočný režim, ktorý je opäť vylepšený a ponúka špecializované funkcie na vylepšenie tmavých fotiek. Veľkosť snímača umožňuje 3× digitálne priblíženie, tzv. in-sensor zoom. Výrobca onom hovorí ako o takmer rovnakej kvalite pri približovaní ako pri skutočnom optickom, v niektorých prípadoch by ste mali dostať kvalitnejší výsledok.

Výrobca pridáva do svojich foto a video režimov aj špecializované režimy na zachytenie nočnej oblohy Starry Mode a Starry Time-lapse video. Stačí mať len telefón na statíve. Dostupný je aj Tilt-Shift a tiež časozberné video s týmto foto efektom.

Hmotnosť je len 176 gramov a hrubý iba 8,1 mm. To je možné vďaka batérii s 4500 mAh. Na 100 % ju nabijete za 47 minút a to dodávanou nabíjačkou s výkonom 65 W. Smartfón ale podporuje 50 W nabíjanie. Zaujímavosťou je režim Super Power Saving Mode, ktorý umožní 32 hodinovú prevádzku smartfónu pri 5 % kapacite batérie.

Výrobca použil procesor Snapdragon 720G a 6,4“ Super AMOLED displej. Ten má v sebe aj čítačku odtlačkov.

Cena Realme 8 Pro: 299 eur

Zdroj: Realme

Prečítajte si aj:

Realme 7 Pro: 65 W a AMOLED displej za 299 eur (RECENZIA)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.