Ich uvedenie na európsky trh sa uskutoční 12. mája.

Realme oznámilo, že 12. mája o 13:00 predstaví smartfóny Realme 9 a Realme 9 5G pre európsky trh. Na nadchádzajúcu tlačovú konferenciu upozornilo aj lokálne zastúpenie značky, a tak je prakticky isté, že sa novinky začnú predávať aj na Slovensku.

Realme tvrdí, že modely Realme 9 predstavujú najvýhodnejší smartfón, aký môžete v roku 2022 očakávať. Sme teda zvedaví na ceny pre náš trh – následne budeme vedieť zhodnotiť, či ide iba o prázdne marketingové tvrdenie, alebo je na ňom niečo pravdy.

Realme 9 láka tým, že ide o prvý smartfón s obrazovým snímačom Samsung ISOCELL HM6, vďaka ktorému má fotoaparát nadštandardné funkcie v kategórii 4G telefónov. Realme 9 5G by mal byť najdostupnejším telefónom s podporou 5G siete.

Pripomeňme, že Realme v rámci radu Realme 9 už predáva tri modely, ktoré sú v predaji aj na našom trhu. Smartfóny Realme 9i, Realme 9 Pro 5G a Realme 9 Pro+ 5G sme už v redakcii otestovali. Naše dojmy si môžete prečítať v samostatnom článku, resp. pozrieť v našom videu.

Objektívne treba povedať, že najlepšie vybavený Realme 9 Pro+ 5G na nás spravil výborný dojem. Je to telefón za 400 eur, ktorému nič nechýba. Jeho detailnú recenziu pripravujeme. Mimochodom, značku Realme do svojej ponuky nedávno zaradil aj Telekom.

Zdroj: Realme

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit