Realme sa tento rok riadne rozbehlo s novými smartfónmi, GT7 Pro bude novinkou konca roka 2024.

Spoločnosť Realme len nedávno predstavila nový model na globálnom trhu. Je ním smartfón s označením GT6, ktorý ponúka čipset Snapdragon 8s Gen 3, 50 Mpx fotoaparát s troma snímačmi, rýchle 120 W nabíjanie aj veľkú 5500 mAh batériu. Čínska verzia tohto telefónu bude predstavená v júli a aj keď sa teraz rozprávame o šiestej generácii telefónu zo série Realme GT, leakeri už sledujú model Realme GT7 Pro.

Novinka označená číslovkou 7 by sa mala na trhu objaviť koncom tohto roka. Dostať sa má ako na čínsky, tak aj na globálny trh. Známy leaker s prezývkou Digital Chat Station poukázal na to, čo všetko bude možné nájsť v jeho výbave. Okrem prémiového čipsetu máme čakať aj skvelý fotoaparát či vysokú odolnosť voči vode a prachu.

Snapdragon 8 Gen 4 v Realme GT7 Pro

Model Realme GT7 Pro bude riadnou vlajkovou loďou. Vo výbave ponúkne čipset Snapdragon 8 Gen 4, ktorý bude mať svoju premiéru v sérii smartfónov Xiaomi 15. Realme smartfón by sa tak mal predstaviť koncom roka, len chvíľu po odhalení nového čipsetu. Zároveň však leaker poukazuje aj na ďalšie špecifikácie telefónu. Displej má byť s 1,5K rozlíšením a má ísť o mierne zakrivený panel. Tento trend postupne nasledujú viacerí výrobcovia smartfónov a vidieť sme ho mohli napríklad v telefóne Xiaomi 14 Ultra či Huawei Pura 70 Pro.

Fotoaparát modelu Realme GT7 Pro bude pozostávať z trojice snímačov. Hlavný snímač má mať 50 Mpx a k nemu sa pridá aj Sony IMX882 teleobjektív s možnosťou 3-násobného optického priblíženia. Podľa leakera bude dizajn telefónu jednoduchší a modul fotoaparátu teda môže byť o niečo viac elegantný. Z úniku vychádza aj informácia o snímači odtlačkov prstov, ktorý má byť ultrasonický. Zaberať má však len malú plochu, prst teda bude nutné priložiť presne.

Batéria telefónu má mať veľkú kapacitu. Nakoľko model Realme GT6 vsadil na 5500 mAh batériu, je pravdepodobné, že podobnú veľkosť, možno aj väčšiu ponúkne nástupca v podobe GT7 Pro. Zároveň máme očakávať aj vysokú úroveň ochrany telefónu. Krytie by malo byť IP68, no Digital Chat Station upozorňuje aj na IP69, čo je jeden z najvyšších stupňov ochrany telefónu voči vode a prachu.

Zdroj: Weibo, xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.