Model Realme GT 6 spája výkon aj umelú inteligenciu.

Príchod modelu Realme GT 6 na globálny trh sa dlho očakával. Viaceré úniky poukazovali na tento smartfón ako na veľkolepý návrat spoločnosti do Európy a na ďalšie trhy, pričom spoločnosť mala konečne patriť medzi veľkých výrobcov vlajkových lodí. Tento rok máme očakávať na globálnom trhu menej produktov z dielne tejto značky a všetky by pritom mali byť len smartfóny.

Nový model Realme GT 6 prichádza s čipsetom Snapdragon 8s Gen 3. Realme naň vsadilo pravdepodobne z dôvodu vysokého výkonu no zároveň cenovej dostupnosti. Aj vďaka tomu môže byť tento telefón taký lacný. Jeho cena sa totiž na Slovensku začína pod hranicou 700 eur.

Realme GT 6 je v Európe

Model Realme GT 6 je postavený na čipsete Snapdragon 8s Gen 3. Okrem toho však prichádza v dvoch pamäťových konfiguráciách, konkrétne 12 + 256 GB a 16 + 512 GB. Cena začína na úrovni 690 eur, teda cena na Slovensku. Ide o novinku, ktorá si fanúšikov získa vysokým výkonom aj jasným displejom či rýchlym nabíjaním. Displej má 6,78″ a ide o 8T LTPO AMOLED panel s podporou 120 Hz obnovovacej frekvencie. Maximálny jas je na úrovni 6000 nitov.

Realme GT 6Zdroj: Realme.com
Realme GT 6

Fotoaparát smartfónu pozostáva z troch snímačov, hlavný má 50 Mpx. Dopĺňa ho aj 50 Mpx teleobjektív a 8 Mpx ultraširokouhlý snímač. Selfie fotoaparát má 32 Mpx. Batéria ponúka veľkú kapacitu až 5500 mAh. Realme GT 6 navyše podporuje aj rýchle 120 W nabíjanie.

Model je na Slovensku už v predaji a ako sme uviedli, jeho cena sa začína na úrovni 690 eur. K dispozícii je v dvoch farebných prevedeniach, konkrétne v zelenej a striebornej. Jeho najväčším konkurentom však bude aktuálne pravdepodobne POCO F6, ktorý bol nedávno predstavený pre globálny trh a rovnako prichádza s výkonným Snapdragonom 8s Gen 3.

Zdroj: xiaomiui.net, realme.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.