Technológia SuperSonic Charge nabije batériu za menej ako 5 minút.

V uplynulých dňoch sme informovali o prevratnej technológií spoločnosti Realme, ktorá umožní smartfóny nabíjať extrémne vysokou rýchlosťou. Spoločnosť túto technológiu pred pár hodinami oficiálne predstavila a podrobne popísala. Nesie označenie SuperSonic Charge a aktuálne ide o najrýchlejšiu technológiu káblového nabíjania pre smartfóny na svete, ktorá doterajší rekord spoločnosti Redmi prekonáva o 20 W. 

Spoločnosť Realme odhalila, že jej nová technológia nabíjania dokáže batériu smartfónu nabiť už za 4 minúty a 30 sekúnd, pričom už za jednu minútu sa batéria nabije na 26 %. Nabitie na viac ako 50 % trvá menej ako dve minúty.

Hoci Realme uvádza, že jej 320 W nabíjanie dokáže batériu smartfónu nabiť už za 4 minúty a 30 sekúnd, tak nie je známe, ako veľká batéria bola na túto demonštráciu použitá. Pri prezentácii 300 W nabíjania spoločnosť Redmi sa pritom použil smartfón so 4 000 mAh batériou, ktorá bola nabitá za 4 minúty a 55 sekúnd. Na odhalenie ďalších detailov o kapacite batérie od Realme si tak budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Realme oficiálne oznámilo najrýchlejšie nabíjanie na svete s výkonom 320 WZdroj: Realme
Realme oficiálne oznámilo najrýchlejšie nabíjanie na svete s výkonom 320 W

Nabíjačka od Realme má označenie Pocket Cannon a má hustotu výkonu 3,3 W/cm3, pričom jej rozmery sú podobné ako pri 240 W Realme nabíjačke. Pocket Cannon s výkonom 320 W podporuje bežné nabíjacie protokoly vrátane UFCS (až 320 W), PD a SuperVOOC. Nabíjací adaptér má dva USB-C porty umožňujúce súčasné nabíjanie výkonom 150 W pre Realme smartfóny a 65 W pre kompatibilné notebooky.

Realme okrem tejto rekordne rýchlej nabíjačky predstavilo aj transformátor napätia AirGap. Spoločnosť uvádza, že je vybavený bezkontaktnou elektromagnetickou konverziou pre smartfóny, aby sa zabezpečilo, že vysoké napätie zostane izolované od batérie počas porúch, aby bolo nabíjanie bezpečné. Samotná transformátor je menší ako konček prsta, pričom dokáže napätie znížiť na 20 V. Okrem toho pomáha udržiavať výnimočnú účinnosť konverzie a tepelného manažmentu, čo umožňuje 320 W nabíjačke SuperSonic Charge dosiahnuť energetickú účinnosť približne 98 %.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.