Doterajší prekoná o 20 W.

Čínski výrobcovia smartfónov sú otvorení novým výzvam. Nikdy v minulosti nemali problém prekonávať limity, čo platí aj v oblasti rýchleho nabíjania, predovšetkým toho káblového. Zároveň ide o oblasť, ktorá dokáže fanúšikov technológií nadchnúť a prinútiť ich kúpiť si telefón s čoraz vyšším výkonom nabíjania. Je pritom zaujímavé, že toto rýchle nabíjanie je prítomné iba v čínskych smartfónoch, pričom Apple a Samsung sa stále držia pomalšieho nabíjania, ktoré sa pri väčšine aj vlajkových modelov pohybuje na úrovni 20 až 25 W a nepresahuje 45 W pri modeloch Galaxy Ultra.

Iba pred pár dňami sa objavili prvé informácie o extrémne rýchlom nabíjaní od Realme, pričom v tom čase sa predpokladalo, že iba dorovná to od Redmi, hoci doteraz neexistuje na trhu zariadenie, ktoré by ho využívalo. Nová správa z portálu IT Home túto správu o rýchlom nabíjaní od Realme upresňuje a zároveň informuje, že Realme hranicu 300 W čoskoro prekoná a stanoví nový rekord káblového nabíjania na úrovni až 320 W

Realme vytvorí nový rekord v rýchlom nabíjaníZdroj: Realme
Realme 14. augusta predstaví 320 W nabíjanie

V júni tohto roku marketingový riaditeľ značky Realme Francis Wong prezradil, že Realme testuje technológiu káblového nabíjania na úrovni 300 W, čo demonštrovalo video, v ktorom sa objavil smartfón od Realme. Táto extrémne výkonná technológia nabíjania dokázala jeho batériu nabiť z 0 % na 17 % len za 35 sekúnd. Teraz sa následne na verejnosti objavila upútavka s 320 W nabíjaním.

Plagát odkazuje na Realme Fan Festival, ktorý sa bude konať 14. augusta, a práve na ňom bude vytvorený nový rekord v rýchlom nabíjaní, tentokrát však s presnou hodnotou 320 W. Realme má aktuálne na trhu model GT Neo5, ktorý patrí medzi smartfóny s najrýchlejším nabíjaním. To má výkon 240 W, čo znamená, že jeho batériu je možné nabiť z 0 na 100 % už za 9 minút.

320 W nabíjanie od Realme

V prípade, že na trh sa objaví smartfón s 320 W nabíjaním, tak ten by sa mal dostať hlboko pod hranicu 5 minút, ktorú aktuálne dosahuje 300 W nabíjanie. Zároveň nepredpokladáme, že 320 W technológia rýchleho nabíjania bude masovo dostupnou záležitosťou. Až najbližšie roky ukážu, ako ju dokážu využiť aj ďalší výrobcovia smartfónov, ktorí sa ju budú snažiť nielenže dorovnať, ale aj prekonať.

Zdroj: ITHome

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.