Realme predstavilo svoje plány na rok 2024. Hlavným segmentom budú telefóny do 500 eur.

Značka Realme sa do povedomia Slovákov dostala pred pár rokmi, keď začala na trhu dominovať najmä v segmente lacných telefónov spolu s modelmi strednej triedy. Fanúšikov oslovila aj modelom Realme GT2 Pro, ktorý bol skvelou vlajkovou loďou za nie príliš veľa peňazí. Tento rok sa však zdalo ako keby sa výrobca stiahol do úzadia, teda najmä na európskom trhu. CEO spoločnosti pre európsky trh však prezradil ich plány do roku 2024 a zdá sa, že nás čaká zredukovanie portfólia značky.

V rámci roku 2022 sa výrobca zameral na široký segment zariadení, ktoré prezentoval aj v Európe. Toto široké portfólio však zrejme zapríčinilo, že predaje produktov neboli na takej úrovni, ako by si spoločnosť predstavovala. Rok 2023 slúžil na regeneráciu značky a budúci rok si prejde zmenou portfólia, zdá sa.

Realme sa sústredí na modely strednej triedy

Telefóny s cenovkou od 200 do 500 eur patria medzi najobľúbenejšie modely na trhu, keďže ide o zariadenia so slušnou výbavou, za ktorú človek nezaplatí celú svoju výplatu. Práve tento segment má byť hlavným cieľom spoločnosti Realme na európskom trhu. Najviac telefónov chce predstaviť v tejto cenovej kategórii, no zároveň plánuje predstaviť limitovaný počet zariadení. Modelov teda nebude na trhu také množstvo ako napríklad v roku 2022.

Strategické smerovanie na rok 2024 sa zameriava na kategóriu 200 – 500 eur, rozširuje produktovú radu segmentu 100 eur a vracia späť sériu GT.

Povedal Francis Wong, CEO Realme v Európe.

Cieľom spoločnosti teda bude predávať aj modely s cenovkou okolo 100 eur, čo je taktiež veľmi atraktívnym segmentom v predajoch. Skutočných fanúšikov ale môže potešiť aj návrat série GT, ktorá veľký úspech získala práve s modelom Realme GT2 Pro. Po tomto vyjadrení teda fanúšikovia môžu mať nádej na predstavenie ďalšieho nástupcu tohto populárneho modelu. Ako to však bude s európskou dostupnosťou však zatiaľ nemožno určiť.

Ciele sú dostať sa do TOP 4 v Európe

Keď Realme pred rokom informovali o svojich plánoch pre rok 2023, hlavným cieľom bolo dostať sa do TOP 3 výrobcov smartfónov v Európe. Tento cieľ sa však spoločnosti nenaplnil a očakávania sú tento rok nižšie, resp. reálnejšie. Podľa slov Wonga sú aktuálne pripravení cieliť na štvrté miesto najpredávanejších výrobcov smartfónov v Európe, čo pre nich vôbec nie je nereálne. S lepšie zameraným segmentom sa totiž čínskemu výrobcovi môže aj v našich regiónoch dobre dariť.

Realme 10Zdroj: TOUCHIT
Realme 10

Aby tieto ciele Realme naplnilo a nemalo v ceste žiadne prekážky, musí kompletne pozmeniť svoje portfólio. Produkty AIoT už nebudú cielom výrobcu, teda nie na európskom trhu. Jedinými produktami, ktoré sa budú na našom trhu vyskytovať budú teda smartfóny.

Zdroj: expansion.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.