Súboj v rýchlom nabíjaním medzi Xiaomi a Realme pokračuje.

Rýchle nabíjanie je medzi mnohými výrobcami smartfónov dlhodobo oblasťou vývoja. Zatiaľ čo ešte pred pár rokmi bolo bežné, že aj vlajkové lode disponovali nanajvýš nabíjaním okolo 30 W, dnes už tieto smartfóny vsádzajú pokojne aj na 120 W nabíjanie. V Číne však stále prebieha súboj medzi viacerými výrobcami, ktorí sa snažia nabíjanie dotiahnuť na čo najvyššie hodnoty a prekonať tak konkurenciu.

Príkladom je aj čínske Realme, ktoré aktuálne pracuje na 300 W nabíjaní pre smartfóny. S podobným výkonom nabíjania prišlo v minulosti aj konkurenčné Redmi ako sesterská značka Xiaomi. Vtedy sa toto nabíjanie objavilo v telefóne s označením Redmi Note 12 Discovery Edition, no žiadny smartfón s 300 W nabíjaním sa neobjavil komerčne v predaji na celom svete. Realme chce toto zmeniť.

300 W nabíjanie v smartfóne od Realme

Informáciu o rýchlom nabíjaní potvrdil aj CEO Realme pre Európu, Francis Wong. Ten prehovoril o rýchlom nabíjaní v rozhovore so známym technologickým expertom, ktorý sa prezýva The Tech Chap. Podľa slov Wonga, Realme aktuálne testuje vytvorenie takéhoto nabíjania. Neuviedol žiadne detaily, no zdá sa, že príchod 300 W nabíjania do prvých smartfónov sa postupne blíži.

Realme C67Zdroj: TOUCHIT
Realme C67

Vývoj takejto technológie od Realme by mohlo vyvolať pozornosť aj iných výrobcov. Tí by mohli zapracovať na implementovaní rýchlejšieho nabíjania do smartfónov a Xiaomi, ktoré už túto technológiu vlastní, by ju mohlo dostať aj do komerčne dostupného telefónu. Nasledovať by malo práve Realme ako spoločnosť, ktorá aj teraz vlastní jeden z najrýchlejšie nabíjateľných telefónov.

Éra rýchleho nabíjania je pred nami a zdá sa, že nabíjanie telefónov sa teraz bude posúvať vpred raketovým tempom. Prvý smartfón s 300 W nabíjaním od Realme však stále nie je tak blízko ako by sme si mysleli. Aktuálne je takéto nabíjanie ešte len v plánoch, zatiaľ sa nerealizuje.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.