Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V každoročnom prieskume motoristického časopisu What Car? si Lexus udržal status najspoľahlivejšej značky. Vodiči ocenili kvalitu a trvanlivosť značky, ako aj výnimočnú starostlivosť o zákazníka. Prieskumu sa zúčastnilo viac ako 16-tisíc vodičov a majiteľov áut.

Už piaty rok Lexus dominuje rebríčku What Car?.  Výsledok 98,7 percent je jednoznačne najlepší z tridsiatich výrobcov, ktorých uvádzali respondenti v prieskume. Je to jasné potvrdenie kvality samonabíjacích hybridov značky Lexus, ktoré oceňujú zákazníci v západnej a strednej Európe.  

Japonská prémiová značka dominuje nielen v celkovej kategórii, ale aj v rebríčku hybridov do päť rokov. Tu sa v prvej štvorke vynímajú výsledkami až dva Lexusy. Na prvom mieste sa umiestnil  model NX s výsledkom 99,8 percent a štvrtý bol model UX s 98,4 percentami. To dokazuje, akej veľkej dôvere zákazníkov sa tešia hybridné automobily Lexusu, ktorý je priekopníkom elektrifikácie medzi prémiovými značkami.

„Lexus nastavuje štandard v oblasti spoľahlivosti. Jeho autá sú spoľahlivé, poruchovosť je veľmi zriedkavá, servis rýchly a opravy sú cenovo dostupné. Aj vďaka spoľahlivosti modelov ako sú NX alebo UX si značka buduje dôveru v hybridné technológie,” myslí si Steve Huntingford, šéfredaktor časopisu, ktorý prieskum realizoval.

Prieskum spoľahlivosti What Car? je ďalším nezávislým potvrdením kvality automobilov Lexus. Je o to cennejší že sa ho zúčastňujú majitelia a užívatelia automobilov, vďaka ktorým sa možno presne dozvedieť, čo sa v testovaných autách kazí a ako funguje zákaznícky servis každej z automobilových značiek.

Značky: