Notebook z biznisovej série TravelMate teraz aj ako konvertibilné zariadenie.

Okrem pevnosti a výkonu oceňujeme aj fakt, že dotykové pero je v základnom balení a je priamo v tele notebooku. Nemusíte si to tak dokupovať dodatočne, nehovoriac o tom, že by tu preň nebolo miesto a museli by ste ho nosiť oddelene od notebooku.

Telo je navrhnuté tak, aby lepšie zvládalo pády. Výrobca použil kombináciu horčíka a hliníka. Na pohľad vyzerá rozmernejší a okolo displeja a klávesnice máte viac miesta. Je to dané jednak tým, aby boli pri páde využité plochy na stlmenie nárazu a takisto aj na to, aby sa lepšie držal v ruke v režime tabletu. Stále si však myslíme, že na použitie v režime tabletu bude ťažší. Predsa len hmotnosť 1,5 kg je ešte stále dosť na to, aby ste ho mali v jednej ruke a v druhej dotykové pero. Opäť teda odporúčame použitie na kolenách alebo na stole.

Tým, že sa dá displej pretočiť, je tu možnosť postaviť ho na klávesnicu a displej si nakloniť podľa seba. Vhodné pri videokonferenciách alebo sledovaní filmov.

Klávesnica je odolná voči poliatiu a je podsvietená jedným stupňom bieleho svetla. Čas podsvietenia sa zmeniť nedá, no dá sa nastaviť v BIOS-e, aby sa po preddefinovanom časovom intervale nevypínalo. To je len niekoľko sekúnd a potme je nepríjemné, ak vám klávesnica neustále zhasína.

Na nabíjanie sa dá použiť dodávaný adaptér, ale tiež USB-C port v tele notebooku. Tu nenechal výrobca nič na náhodu a vybavil ho zároveň DisplayPortom ako aj rozhraním Thunderbolt 4. Škoda, že je len jeden. V rámci komunikačných štandardov nechýba Wi-Fi AX a adaptér je dostatočne silný aj na príjem horšieho signálu. Voliteľne je možné tento notebook kúpiť s LTE ako aj eSIM. A pozitívne hodnotíme prítomnosť konektora RJ-45. Kto chce ethernetové pripojenie cez kábel, nemusí používať žiadnu redukciu.

Vzhľadom na typ zariadenia je tlačidlo na zapnutie na boku a jeho súčasťou je snímač odtlačkov prstov. Webová kamera má integrovaný kryt, stačí ho posunúť na stranu na jej zakrytie. Touchpad má sklo Gorilla Glass a dobre sa používa. Notebook môže byť úplne tichý a automatické riadenie spotreby funguje veľmi dobre. V prípade potreby dosiahnete vysoký výkon. A jedna z najlepších správ na záver, batéria notebooku vydrží v kancelárskom režime takmer 9 hodín. Treba trochu šetriť nielen výkonom, ale tiež jasom, no dá sa to dosiahnuť.

Najlepšie vlastnosti

  • Dizajn súvisiaci s konvertibilným použitím
  • Wi-Fi AX a silné antény
  • Pevné telo, klávesnica odolná voči poliatiu
  • Tichý notebook
  • Výdrž na batériu

Verdikt

Acer TravelMate Spin P4 je konvertibilné zariadenie s veľmi dobre navrhnutým dizajnom. Má 14″ displej, ale nechce byť najmenší na trhu. Telom sa podobá na štandardný notebook a vy tak získate dobrú ergonómiu pri bežnej práci, zvýšenú odolnosť ako aj dobré držanie v tabletovom režime. Zabudnúť nesmieme ani na dlhú výdrž na jedno nabitie.

Cena: 1119 €

Zapožičal: Acer

Model notebooku / ParameterAcer TravelMate Spin P4
ProcesorIntel Core i5-1135G7 0,9 ÷ 2,4 GHz, 8 MB cache (max. 15 W TDP)
Operačná pamäť8 GB DDR4 (max. 16 GB)
Pevný diskSamsung, 512 GB SSD
Displej14″, IPS LCD, dotykový, max. rozlíšenie 1920 × 1080 px
Grafická kartaIntel Iris Xe Graphics
Wi-Fi / BluetoothWi-Fi 6 / Bluetooth 5.0
Porty1 × USB-C / TB 4 / DP, PD, 2 × USB 3.1, HDMI, microSD
Operačný systémMicrosoft Windows 10 Pro
Rozmery [mm]325 × 236 × 18
Hmotnosť [kg]1,4
ZapožičalAcer
Cena (EUR s DPH)1119
Model / TestyAcer TravelMate Spin P4
PCMark 10 – Kancelársky výkon4266
3DMark 11 – Herný výkon3805
VR Mark – Orange Room894
HD Tune Pro 5 – Pevný disk
Average speed [MB/s]827,8
Access time [ms]0,11
Batériové testy
PCMark 10, Modern Office [hh:mm]8:51
Displej – meranie jasu
Maximálna hodnota jasu [cd/m2]267, 12
Faktor mobility6,32

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.