AKG N60NC Wireless sú stredne veľké slúchadlá s prítlakom na uši a musíme uznať, nosia sa veľmi pohodlne. Je to pýcha výrobcu, čo nielen vidieť, ale je aj počuť. Slúchadlá využívajú systém 3D-Axis. Môžete ich zložiť nielen v spojovacom oblúku, ale aj pretočiť mušle o 90°. Na prenášanie je v balení ochranné vrecúško. Nechýba nabíjací microUSB kábel, audiokábel a adaptér do lietadla.

Slúchadlá sú nástupcom rovnomenného modelu bez prívlastku Wireless. Teraz ich môžete pripojiť cez Bluetooth. Kábel zostal ako príslušenstvo. Výhoda je v tom, že s káblom vydržia hrať dlhšie s ANC. Výrobca hovorí o 30 hodinách. My sme ich testovali a faktom je, že slúchadlá sme sporadicky nabili, približne raz za tri dni a nikdy neboli vybité. Použiť sa dajú aj úplne vybité. Teda ako tradičné slúchadlá bez ANC. V prípade ANC a Bluetooth vydržia asi polovicu uvedeného času.

Spojovací most má umelú kožu, takisto aj náušníky. V nich je umiestnená pamäťová pena a tá sadne na uši dokonale. Prispôsobí sa vášmu tvaru a mušle nijako netlačia. To je výhoda pre tých, ktorí by mali obavu z nadmerného tlaku a bolestí hlavy. Na ušiach držia stabilne, udržia sa na nich aj pri chôdzi. Ľavá mušľa má microUSB a audiokonektor. Pravá má trojpolohové výkyvné prvky.

Názov modelu / Technické parametreAKG N60NC Wireless
TypBluetooth 4.0
Veľkosť meniča [mm]30
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]10 ÷ 22 000
Typ konektoraI konektor
Výdrž batérie [hod.]15 s BT a ANC
Hmotnosť [g]202
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]299

Jeden je na aktiváciu Bluetooth/ANC a druhý na posúvanie skladieb. So slúchadlami sa dá aj telefonovať, stačí hlavný (ANC prvok) vyklopiť a prijať hovor. Takisto sa s nimi dá telefonovať pri káblovom spojení. Audiokábel má samostatný mikrofón. Celkovo dobrý koncept, keďže slúchadlá majú svoju úžitkovú hodnotu, či sú nabité alebo nie.

Kĺby uchytenia sú kovové, rovnako ako aj kryty mušlí. Ide o dostatočne robustný model, ktorý by mal zvládnuť bežné zaobchádzanie počas neustáleho prenášania. Ak nechcete počúvať hudbu s ANC, je treba ich vypnúť a použiť len káblové spojenie.

Zvuk so zapnutým odhlučnením je hlasnejší, či inak povedané dôraznejší. Viac vyniknú stredy a najmä výšky. Je na vás, na aký spôsob si zvyknete. Nám sa páčil zvuk aj bez aktívneho ANC. Vtedy je tu kladený väčší dôraz na nízke tóny. Je to skutočne len detail, slúchadlá hrajú veľmi dobre a my k nim nemáme žiadne výhrady. Spokojní sme boli aj s aktívnym odhlučnením. Pri cestovaní naozaj poznáte rozdiel.

Hodnotenie
+ pevná konštrukcia,
+ využitie aj pri vybitom stave,
+ výdrž až 30 hodín,
+ výborný zvuk,
+ odhlučnenie
– žiadne podstatné

Zapožičal: www.akgaudio.sk
Cena: 299 EUR

Verdikt

AKG N60NC Wireless je model, ku ktorému sme nemali žiadne výhrady. Odporúčame ich tým, ktorí nechcú malé ani príliš veľké slúchadlá. Niečo medzi, teda supra-aural, zároveň majú radi túto značku a vedia, že zvuk AKG sa im bude páčiť.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 11/2017, ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.