Ide o veľké slúchadlá cez hlavu s univerzálnym poňatím. Sú určené pre každého, kto chce tento typ slúchadiel a chce si vychutnať bezdrôtovú voľnosť. A dobrá správa je, že slúchadlá nemusíte mať zakaždým nabité. Budú fungovať cez kábel ako klasické slúchadlá. Samozrejme, vtedy prídete o režim ANC a možnosť úpravy hlasitosti priamo cez slúchadlá.

Konštrukcia je plastová, zosilnená kovovými prvkami v spojovacom moste. Počas prenášania môžete mušle otočiť o 90° prípadne ich ešte zložiť. Získate kompaktnejší tvar, najmä ale menej náchylný na poškodenie.

Polstrovanie je chránené koženkovým povrchom. Vo vnútri je pamäťová pena. Priľnutie k hlave je podstatne lepšie ako pri molitanovej výplni. Je jemné a nikde vás netlačí. To je však skôr zásluhou konštrukcie. Výrobca zvolil uchytenie mušlí tak, aby nevytvárali priamy tlak na ucho alebo jeho okolie. V tomto smere dobrá voľba, hoci slúchadlá Sony WH-CH700N na nás pôsobili pohodlnejšie.

Slúchadlá sa dajú používať ako drôtové a bezdrôtové. Na ľavej mušli je 2,5 mm konektor na pripojenie kábla. S ním sa dá aj telefonovať a ide o štandardný 4-pólový kábel. Zároveň môžete využiť ANC, ak sú slúchadlá nabité. Káblom ovládate aj hudbu, podľa počtu stlačení tlačidla na prvku s mikrofónom.

V bezdrôtovom režime máte k dispozícii kompletnú funkcionalitu. Ovládanie hlasitosti ako aj prechádzanie medzi skladbami cez tlačidlá hlasitosti. Samostatné tlačidlo na pozastavenie hudby a spustenie asistenta slúži aj na prijímanie hovorov. Stlačením vyhradeného tlačidla na vypnutie prehrávania sa zvýši prenos okolitých zvukov cez mikrofóny. Slúchadlá netreba dávať dole z hlavy. Hlasitosť sa postupne zníži a mikrofóny na mušliach sa aktivujú. Ideálne ak potrebujete počuť hlásenie vo vlaku alebo lietadle. Odhlučnenie je vynikajúce, slúchadlá používajú technológiu adaptívneho nastavenia ANC. Podľa prostredia, v ktorom sa pohybujete.

Zvukovo produkujú naozaj excelentný zvuk. Avšak na to, aby dostal takpovediac tú správnu šťavu, potrebujete mať zapnuté ANC. Kým v minulosti sa stalo, že ANC mierne skresľovalo prejav, teraz je to naopak. Bez ANC je zvuk podstatne menej výrazný. Aj tu je to v správnom slova zmysle o skreslení. Avšak zvuk je detailnejší. Je vyvážený a pochvaľovali sme si basy, stredy a zároveň nevtieravé výšky. Po zvukovej stránke naozaj špička.

Názov modelu/Technické parametreAKG N700NC Wireless
TypBluetooth 4.2 / drôtové
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]10 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor
Certifikácia odolnostinemá
Výdrž batérie [hod.]20 / 36
Hmotnosť [g]266
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena/celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]349
thumbs-up-icon

Výhody

  • pamäťová pena
  • netlačia na uši
  • špičkové odhlučnenie ANC
  • kvalita zvuku a celkové detaily prejavu

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • vyššia cena

Verdikt

AKG N700NC Wireless budú pre tých, čo chcú veľké slúchadlá. Inteligentné nastavenie ANC je určite dobrý spôsob, ako mať pri počúvaní hudby pokoj a vychutnať si hudbu v rôznych prostrediach. Kvalita zvuku aj inteligentné odhlučnenie sme ocenili Tipom redakcie.

Zapožičal: AKG

Cena: 349 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.