Slúchadlá na hlavu. Pritlačia sa na uši a sú vhodným kompromisom medzi veľkými a štupľovými slúchadlami. Dobrou správou je, že nemajú silný prítlak.

Odporúčame ich aj pre tých, čo nemajú radi silný tlak na uši. Dajú sa nosiť niekoľko hodín bez toho, aby vás boleli uši.

Výrobca hovorí o 33 hodinách na jedno nabitie. Hoci sme tento údaj nemerali, dôkazom pre nás bolo nabíjanie raz za týždeň. Pri spojení cez Bluetooth sa dá sledovať ukazovateľ batérie cez smartfón. Počas používania príde vhod aj to, že za 5 minút ich nabijete na ďalšiu hodinu používania.

Konštrukcia je premyslená a nebude náchylná na zlomenie. Zmena veľkosti je totiž v hornej časti oblúka, nie v spodnej nad mušľami. Prenášať sa dajú v dodávanom látkovom vrecku. Tu sa dajú zložiť na plocho otočením mušlí o 90° alebo ich môžete zohnúť v spojovacom oblúku do kompaktného tvaru. Polstrovanie mušlí je extra jemné a mäkké. Je radosť mať slúchadlá na ušiach.

Zložením z uší sa pozastaví prehrávanie hudby, po založení na hlavu sa prehrávanie automaticky spustí. Toto je užitočná funkcia a obľúbili sme si ju ako jednu z najpraktickejších zo sveta slúchadiel celkovo. Pozastavenie hudby v smartfóne je nadradené.

Ak ju pozastavíte takto, založením slúchadiel na hlavu sa nezačne prehrávanie. Toto sa nám tiež páčilo. Tiež aj multibodové pripojenie k dvom zariadeniam naraz. V jednom čase tak môžete mať slúchadlá spojené s tabletom aj telefónom alebo počítačom. Vďaka tomu nezmeškáte hovory zo smartfónu, ani keď pozeráte filmy na notebooku a používate slúchadlá.

Ovládanie je na obvode mušlí. Spôsob pridávania hlasitosti cez dvojpolohový prvok sa nám páčil. Je to vlastne malá páčka a jej vychýlením nahor alebo nadol sa mení hlasitosť. Samostatným tlačidlom sa dá pozastaviť hudba alebo ovládať hovory. Na pravej mušli je posuvný prvok na párovanie a zapnutie slúchadiel a tlačidlo Ambient Aware. AKG Y500 nemajú aktívne odhlučnenie. Je tu režim na to, aby ste mohli počúvať hudbu a zároveň počuli okolité zvuky a najmä výstrahy a hlásenia.

Používať sa dajú aj vo vypnutom stave, a to s priloženým audiokáblom. Káblové pripojenie podporuje telefonovanie. Mikrofón je na ovládacom prvku priamo na kábli. V tomto režime ale nefunguje funkcia Ambient Aware a je potrebné použiť bezdrôtové pripojenie.

Z hudobnej stránky získate detailný zvuk. Detaily objavíte vo všetkých spektrách. Slúchadlá sú preto vhodné pre používateľov, ktorí si potrpia na kvalitný zvuk. Chválime dynamiku basov a ich podanie ako aj zreteľné stredy, vhodné pri elektronickej hudbe a hrách.

Názov modelu / Technické parametreAKG Y500
TypBluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]30
Odhlučnenie od okolianie
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]16 ÷ 22 000
Typ konektoraI konektor
NFCnemá
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]33
HodnotenieVýsledky
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]149,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • Pevná konštrukcia
  • Možnosť zloženia
  • Výborný zvuk
  • Ovládanie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Nemajú aktívne odhlučnenie

Verdikt

AKG Y500 sú väčšie slúchadlá a prikladajú sa na uši. Samotný prítlak nie je silný a dobre sa nosia. Okrem kvalitného zvuku oceníte aj výdrž do 30 hodín. Komu nevadia väčšie slúchadlá, no stále v cestovnom rozmere, tieto odporúčame.

Zapožičal: Samsung

Cena: 149 €

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.