Alcatel prikladá VR okuliare automaticky ku každému telefónu Idol 4 alebo Idol 4S.

Ide o súčasť základného balenia. Kvalita okuliarov je prekvapujúco výborná, patria k tomu najlepšiemu, čo je na trhu dostupné.

Chválime ergonómiu a nosenie okuliarov. Pohodlie je prakticky na úrovni Samsung Gear VR, takže ťažko niečo vytknúť. Jediná pripomienka smeruje k absencii prispôsobenia šošoviek. Výrobcu chválime, že do okuliarov zabudoval dve tlačidlá. Jedným z nich potvrdzujete voľbu, druhé je tlačidlo späť. Výrazne to uľahčuje ovládanie. Okuliare sú špeciálne prispôsobené pre telefóny Idol 4 a 4S. S ostatnými zariadeniami vám nebudú fungovať.

Exkluzívny obsah nečakajte, s výnimkou pár klipov. Do veľkej miery teda budete využívať platformu Google Cardboard a aplikácie, ktoré fungujú aj na iných zariadeniach. Chválime však, že Alcatel vytvoril aplikáciu Centrum VR, ktorá je dobre použiteľná a odkazuje na ďalšie multimédiá a hry. Súčasťou systému sú aj predinštalované prehliadače VR fotiek a videí.

+ Výborná ergonómia, dve tlačidlá, jednoduché vkladanie telefónu, súčasť balenia
– Chýbajúce nastavenie šošoviek

Cena: od 260 € aj s telefónom

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit