Ide o známu značku, ale na Slovensku ponúka jej produkty iba málo predajcov.

Anker je výrobca všemožného príslušenstva pre smartfóny a powerbanky sú podstatnou časťou portfólia. Toto zariadenie vyniká vysokou kapacitou batérií, ale aj tu platí, že na výstupe je kapacita o niečo nižšia. Disponuje dvomi USB-A výstupmi (5V/3A pre oba porty) s technológiou rýchleho nabíjania IQ.

Vstup na nabíjanie zariadenia je microUSB (5V/2A). Z celkovej kapacity 13 000 mAh je reálne dostupných približne 8100 mAh. Závisí však od nabíjaného smartfónu, Huawei sme nabili 3-krát na 100 % a raz na 20 % (z pôvodných 10 %). Ale iPhone iba dvakrát na 100 % plus raz na 70 % z kapacity 5 %. Nabíjali sme vždy z rovnakého portu (pri všetkých zariadeniach), pričom aj to údajne rýchle IQ nabíjanie je v podstate bežné nabíjanie. Huawei i iPhone sme tak nabíjali v priemere dve hodiny.

Kapacita i dĺžka nabíjania je pre každé zariadenie individuálna. Každopádne by vám mala výsledná kapacita stačiť aj na niekoľkodňový výlet. Nabíjanie samotnej powerbanky je zdĺhavé a trvá približne 7 hodín.

V bočnej stene sa nachádza tlačidlo, ktoré aktivuje 4 LED diódy v prednej časti. Tie zobrazujú aktuálnu kapacitu batérií. Nabíjanie je aktivované automaticky, stačí pripojiť smartfón. Samozrejmosťou sú aj ochranné prvky, ktorých je tu až 10. Medzi základné patrí ochrana proti prepätiu, skratu, prebitiu a prehriatiu.

Výhodou je odolné plastové telo, ktoré vydrží aj pád, vibrácie a nízke teploty. Samotné batériové články sú od spoločnosti Panasonic. Povrchová úprava je v bielej alebo čiernej farbe.

Veľkosť zariadenia je 96,50 × 78,70 × 22,80 mm s hmotnosťou 240 gramov. V balení sa nachádza okrem powerbanky aj microUSB kábel a textilné vrecko.

Cena: 27 EUR
Powerbanku sme zakúpili

Verdikt

Anker PowerCore 13 000 je zariadenie s najvyššou dostupnou kapacitou v našom teste, pričom ponúka primeraný pomer výkon/veľkosť. Páči sa nám aj odolné spracovanie a dva nabíjacie porty.

Namerané hodnoty testovaných záložných zdrojov:

Zariadenia Anker PowerCore
Výrobcom uvádzaná kapacita  [mAh]13 000
Straty z kapacity [mAh]4800
Reálne dostupná kapacita (priemerne) [mAh]8200
Doba nabíjania powerbanky [hodín]7 (microUSB)
Doba nabíjania smartfónu s 3000 mAh batériou [minút]120
Počet výstupných USB portov2 × USB-A (5V – 3A pre oba)

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017 ako súčasť testu záložných zdrojov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE