24-palcový model od AOC je určený používateľom, ktorí hľadajú dizajnovo atraktívne riešenie do domácnosti alebo kancelárie za rozumnú cenu.

AOC i2481FXH vyniká štýlovo spracovaným stojanom a tenkým rámikom po troch stranách obrazovky.

Monitor využíva AH-IPS panel, takže má 6-bitovú farebnú hĺbku. Ponúka dobré pozorovacie uhly aj pekné zobrazenie farieb, ktoré postačuje na bežné používanie a pokiaľ nehľadáte vyslovene profesionálny monitor, budete asi spokojní. Uhlopriečka má 24 palcov, rozlíšenie je Full HD. K dispozícii je aj totožne spracovaný monitor s QHD rozlíšením a 27-palcovým displejom, ak by sa vám páčilo spracovanie tohto monitora, ale nevyhovovali vám jeho vlastnosti. Nevýhodou stojana je, že neumožňuje meniť výšku. Veľmi obmedzene si upravíte iba náklon.

AOC i2481FXH ponúka niekoľko vopred pripravených režimov a aj funkciu jasný rám, ktorý umožňuje zvýšiť jas na vybranej časti obrazovky. Veľkosť tejto časti je možné meniť. Vo výbave nájdete dva HDMI 1.4 porty a VGA vstup. USB hub chýba, ale popravde, vzhľadom k dizajnu monitora ho nemal výrobca kam umiestniť. Monitor ponúka maximálny jas 250 cd/m2, odozvu 4 ms a kontrast 1000 : 1.

AOC i2481FXH je monitor so základnou výbavou. Jeho hlavnými lákadlami sú cena, štýlový dizajn a najmä fakt, že mnohým používateľom bude do domácnosti či do kancelárie tento monitor pre potreby bežného používania úplne postačovať.

Cena: 147,90 EUR
Zapožičal: AOC

Parametre testovaného monitora:

ModelAOC i2481FXH
Veľkosť uhlopriečky a typ displeja23,8″, AH-IPS, 6-bit, 16,7 milióna farieb
Rozlíšenie, frekvencia a odozva1920 × 1080, 60 Hz, 4 ms
Maximálny jas a kontrast250 cd/m2, 1000 : 1
Nastaviteľnosť stojanaNáklon
Porty2 × HDMI 1.4, VGA

Tento článok vyšiel aj v tlačenom septembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit