27-palcový monitor od AOC kombinuje moderný a elegantný dizajn s kvalitným displejom. Ide o monitor, ktorý sa nestratí v kancelárii ani v domácnosti.

AOC Q2790PQU je výborný a praktický monitor, čo je vidieť už od prvých sekúnd po rozbalení. 27-palcovú obrazovku dopĺňa flexibilný stojan, ktorý umožňuje nastavenie výšky, náklonu aj natočenia. Nechýba malý otvor na manažment káblov. Jeho strieborná metalíza vhodne ladí s rámikom okolo displeja, ktorý je z troch strán ultratenký. Striebornú farbu si všimnete iba v spodnej časti obrazovky. Tento dizajn dnes považujeme za štandard drahších monitorov. Na pohľad vyzerá pekne.

27-palcový displej ponúka rozlíšenie 2560 × 1440 a IPS panel. Chválime verné zobrazenie farieb v sRGB priestore priamo od výroby, rovnomerné podsvietenie obrazovky a výborné pozorovacie uhly. Displej má frekvenciu na úrovni štandardných 60 Hz a maximálny jas na úrovni 400 cd/m2, čo je viac ako udávaná hodnota 350 cd/m2. Výborné pokrytie farebného priestoru sRGB dopĺňa slušný kontrast. Zobrazenie čiernej by však mohlo byť lepšie.

Monitor ponúka veľmi slušnú výbavu portov. Nechýba dvojica HDMI portov, DisplayPort a VGA port. Vedľa nich nájdete USB hub so štvoricou USB 3.0 portov. Monitor je vybavený aj priemernými reproduktormi a 3,5 mm konektorom na pripojenie slúchadiel.

Zmenu nastavení zabezpečuje joystick na pravej zadnej strane. Ponuka nastavení je v rámci značky AOC štandardná. Môžete si upraviť kontrast a jas, prípadne si aktivovať jeden z vopred nastavených režimov. Nechýba ani režim na tlmenie modrého svetla a funkcie dynamického kontrastu, resp. rýchlejšej odozvy. Pre niekoho môže byť praktickou funkciou jasný rám, ktorý pokryje časť obrazovky s inými nastaveniami jasu a kontrastu.

Verdikt

AOC Q2790PQU je výborný monitor domov či do kancelárie. Chválime jeho dizajn, vernosť zobrazenia farieb a celkovú kvalitu IPS displeja.

Zapožičal: AOC

Cena: 354,35 EUR

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit