AOC U2790PQU je monitor, ktorý nájde uplatnenie v ľubovoľnej domácnosti či kancelárii.

Ponúka 27-palcový IPS displej s rozlíšením 4K a nadpriemerný maximálny jas. V teste sme namerali hodnotu 320 cd/m2.

Kvalita panelu je na vysokej úrovni, oceňujeme jasné zobrazenie farieb a dobré pozorovacie uhly. Obrazovka je rovnomerne podsvietená, počas testovania sme si nevšimli nedostatky v tomto smere. Zabudovaný režim sRGB pokrýva 85 % tohto farebného priestoru, pomocou kalibrácie sme dosiahli pokrytie na úrovni 91 %. Táto hodnota bude bohato postačovať na bežné multimediálne či pracovné používanie doma alebo v práci.

AOC U2790PQU má moderný dizajn s tromi tenkými rámikmi. Vizuálne atraktívne pôsobí aj strieborný stojan, ten je vyrobený z plastu. Monitor umožňuje nastavenie výšky, náklonu a natočenia. Vo výbave má dvojicu HDMI portov a DisplayPort. K dispozícii je tiež USB hub s dvojicou USB 3.0 portov. Je škoda, že výrobca nezakomponoval do monitora aj moderný USB-C port, jeho absencia dnes zamrzí. Monitor neponúka extra funkcie, avšak jeho výbava je vzhľadom na cenu viac ako atraktívna.

ModelAOC U2790PQU
Veľkosť a typ panela27″, IPS, 3840 × 2160 px, 60 Hz
Minimálny a maximálny jas, odozva75,48 až 319,74 cd/m2, 5 ms
Pokrytie farebného priestoru91,1 % sRGB, 66,2 % Adobe RGB, 69,4 % DCI P3
Nastaviteľná výška, USB hub, extra funkcieÁno, áno, nie
KonektivitaHDMI 2.0, HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, 2× USB 3.0, 3,5 mm jack
thumbs-up-icon

Výhody

  • atraktívny pomer cena/výbava

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • menšie pokrytie priestoru sRGB bez kalibrácie

Verdikt

AOC U2790PQU je 4K monitor s kvalitným IPS panelom za rozumnú cenu. Monitor ponúka všetky potrebné vlastnosti a ide o praktické riešenie do domácnosti alebo kancelárie.

Cena: 311 €

Zapožičal: AOC

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit