Toto je štandardný kancelársky monitor, ktorý kombinuje efektný dizajn a bohaté funkcie.

Jeho hlavnou výhodou je taktiež 4K rozlíšenie a pomer cena/rozlíšenie.

AOC U3277PWQU sa spolieha na zaužívaný dizajn výrobcu. Hoci, podobné spracovanie majú aj niektoré modely od Philipsu. Monitor poteší nastaviteľnou výškou, náklonom aj natočením. 31,5-palcový MVA panel ponúka rozlíšenie 4K a 10-bitovú farebnú hĺbku. Zobrazí tak až 1 miliardu farieb. Pozorovacie uhly tohto typu displeja nie sú úplne ideálne, zboku a zhora, resp. zdola si všimnete určité skreslenie farieb. U3277PWQU nie je výnimkou. Pri priamom pohľade spredu je však obraz štandardne kvalitný, s rovnomerným podsvietením a verným zobrazením farieb.

Maximálny jas je na úrovni 350 cd/m2, kontrast je 3000 : 1. Odozva neprekvapí, je rovnaká ako v prípade ostatných MVA panelov, teda 4 ms. Súťaživým hráčom odporúčame monitory s TN displejom, príležitostným hráčom alebo používateľom, ktorí preferujú skôr príbehové hry bude vyhovovať aj tento model. Podobne je to aj z hľadiska práce s multimediálnym obsahom – profesionáli budú pravdepodobne potrebovať vyššiu modelovú radu, ale vďaka 100 % pokrytiu farebného priestoru je AOC U3277PWQU dobre prispôsobený na všestranné využitie.

Chválime aj veľmi dobrú portovú výbavu. K dispozícii je DisplayPort, HDMI 2.0, VGA aj DVI vstup. Monitor podporuje technológiu MHL pre pripojenie mobilných zariadení, ponúka aj USB hub so štvoricou USB portov a podporou rýchleho nabíjania. Kvalita reproduktorov neprekvapí.

Funkčná výbava je štandardná. Monitor ponúka niekoľko vopred nastavených režimov a umožňuje meniť kontrast, jas, gammu aj farby. Z extra funkcií je dostupný režim obraz v obraze, ktorý rozdelí obrazovku na dve polovice alebo vytvorí malé okno s obrazom z druhého zdroja. Časť používateľov poteší funkcia jasný rám.

Vo výsledku hodnotíme AOC U3277PWQU ako dobrý a všestranný monitor do kancelárie alebo domácnosti. Jeho hlavným lákadlom je vzhľadom k cene 4K rozlíšenie.

Cena: 517,90 EUR
Zapožičal: AOC

Parametre testovaného monitora:

ModelAOC U3277PWQU
Veľkosť uhlopriečky a typ displeja31,5″, MVA, 10-bit, 1,073 miliardy farieb
Rozlíšenie, frekvencia a odozva3840 × 2160, 60 Hz, 4 ms
Maximálny jas a kontrast350 cd/m2, 3000 : 1
Nastaviteľnosť stojanaVýška, náklon, natočenie
PortyDisplayPort 1.2, HDMI 2.0, DVI, VGA, 4 × USB

Tento článok vyšiel aj v tlačenom septembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit