Špičkové slúchadlá od Beats by Dr. Dre. Vždy, keď testujeme slúchadlá Beats, máme obavu z prílišného dunenia.

V minulosti mali vždy prebasovaný zvukový prejav. Teda čím viac reprodukcia dunela, tým viac Beats. Teraz tomu tak nie je, aj keď je nutné dodať, že stále tu je citeľný prejav nízkych tónov. Podobne to majú aj iní výrobcovia basovo zameraných slúchadiel. Model Studio 3 prináša kompromis medzi basovým prejavom a kvalitným zvukom. V najlepšom možnom zmysle. Slúchadlá sú unikátne hneď po viacerých stránkach.

Konštrukcia je vynikajúca a ide o robustné vyhotovenie so skladateľnou konštrukciou. Vďaka silnému polstrovaniu na mušliach netlačia na uši a dobre izolujú okolitý hluk. Ani pri dlhšom nosení nijako netlačia a máte pocit, že boli robené na vašu hlavu. Potiahnuté sú umelou kožou, na pocit je výborná a nemáme k tomu žiadne výhrady.

Vo vnútri majú slúchadlá čip W1 od Applu, ktorý zvyšuje dosah Bluetooth, predlžuje výdrž na batériu a rapídne zjednodušuje párovanie. Vlastne ani nevieme, ako sme slúchadlá spárovali so smartfónom. Jednoducho sme ich zapli a pripojili cez BT rozhranie v smartfóne. Žiadne dlhé držanie po zapnutí ani čítanie manuálu. Konzorcium Bluetooth SIG by sa z toho mohlo poučiť.

Názov modelu / Technické parametreBeats Studio 3
TypBluetooth, drôtové
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliaPure ANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Typ konektoraL konektor
Výdrž batérie [hod.]40
Hmotnosť [g]261
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / kvalita reprodukcie3/5
Cena [EUR s DPH]349,90

Slúchadlá majú špeciálny režim s názvom Pure ANC. Odhlučňuje na základe toho, aké hluky sa v okolí nachádzajú a robí to skutočne dobre. Nebudete počuť žiadny hluk z ulice ani kancelársky šum. Na cestovanie sú výborné, určite aj na bežné používanie a nosenie. Aj keď nemajú silný prítlak, na hlave držia stabilne. Pravá mušľa má tlačidlo na kontrolu stavu akumulátora, päť LED diód a microUSB konektor. Ľavá mušľa má v logu Beats tlačidlo. Môžete ním korigovať hlasitosť, prechádzať medzi skladbami alebo aktivovať Siri. Na jedno nabitie vydržia hrať 22 hodín a bez Pure ANC až 40 hodín. Slúchadlá podporujú rýchle nabíjanie a za desať minút ich nabijete na 3 hodiny. Tým odpadajú starosti, ak by ste ich zabudli napríklad pred cestou do práce nabiť.

Zvukovo sa nám prejav páčil. Vhodný je na elektronickú hudbu a hip-hop. Využiť ich však môžete na akékoľvek počúvanie, teda aj iné žánre alebo pri pozeraní filmov. S aktívnym odhlučnením sa nám zvuk javil lepšie, ako pri vypnutom Pure ANC. Detailné stredy, mierne zvýraznené basy, to je to, čo si tu vychutnáte najviac. Výšky nám pripadali mierne zastreté. Len minimálne, takmer by sme to prepočuli. Nakoniec, takýto prejav sa nám páči viac ako keď slúchadlá až neprirodzene tlačia výšky do popredia.

thumbs-up-icon

Výhody

  • pevná konštrukcia
  • čip Apple W1
  • kvalita zvukového prejavu
  • mäkké polstrovanie
  • výdrž na jedno nabitie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • občas zastretý zvuk

Verdikt

Beats Studio 3 sú bez pochýb kvalitné slúchadlá. Zabudnite na to, čo o ich povesti poznáte spred pár rokov. Basový prejav nie je taký mohutný ako pri starších modeloch, navyše technológia Pure ANC je výborná. Naozaj filtruje rušivé zvuky z okolia, a tak sú slúchadlá vhodné všade tam, kde chcete odrušiť okolie.

Zapožičal: WESTech

Cena: 349,90 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.