BenQ PD2700U je monitor pre dizajnérov. Má praktickú výbavu a moderný dizajn, ktorému dominujú ultratenké rámčeky po troch stranách displeja. Monitor má dizajn s nastaviteľnou výškou.

27-palcový IPS displej ponúka rozlíšenie 3840 × 2160 pixelov s frekvenciou 60 Hz. Maximálny jas sme namerali na úrovni 330,5 cd/m2, minimálny jas bol takmer 36 cd/m2. Monitor je od výroby kalibrovaný, súčasťou balenia je správa o kalibrácii konkrétneho modelu.

BenQ PD2700U má vopred pripravené režimy, ktoré sú určené pre konkrétne pracovné využitie. K dispozícii je režim sRGB a Rec. 709 pre optimálne pokrytie daných farebných priestorov a tiež aj režim Tmavá miestnosť pre prácu v slabo osvetlenej miestnosti, resp. režim pre tlmenie modrého svetla.

Režim Animácia optimalizuje jas tmavých oblastí bez preexponovania svetlých oblastí a režim CAD/CAM má ideálny kontrast línií a tvarov. K dispozícii je tiež HDR režim. Praktickou funkciou je KVM prepínač pre prepínanie sa medzi dvoma pripojenými počítačmi, ktoré môžete ovládať jedným párom klávesnice a myši.

BenQ PD2700U umožňuje aj zobrazenie dvoch častí obrazovky v rozličnom režime, takže na jednej polovici môžete mať aktívne sRGB zobrazenie a na druhej bude aktívny režim CAD/CAM. Nechýba ani možnosť zobraziť dva zdroje v režime rozdelenej obrazovky. Monitor takisto využíva senzor na automatickú úpravu jasu podľa okolitého osvetlenia.

ModelBenQ PD2700U
Veľkosť a typ panelu27″, IPS, 3840 × 2160 px, 60 Hz
Minimálny a maximálny jas, odozva35,88 až 330,53 cd/m2, 5 ms
Pokrytie farebného priestoru99,6% sRGB, 80,2% Adobe RGB, 85,9% DCI P3
Nastaviteľná výška, USB hub, extra funkcieÁno, áno, Obraz v obraze, pripojenie ďalšieho monitora cez DisplayPort
KonektivitaHDMI 2.0, DisplayPort 1.4, mini DisplayPort, 4× USB 3.1
thumbs-up-icon

Výhody

  • verné zobrazenie farieb
  • režim na prácu

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • ocenili by sme USB-C port

Verdikt

BenQ PD2700U je moderne vybavený monitor na prácu. Poteší režimami, ktoré sú prispôsobené na konkrétne pracovné úkony a verným zobrazením farieb. Vo výbave by sme ocenili USB-C port.

Cena: 483 eur

Zapožičal: BenQ

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit