BenQ SW321C je monitor pre používateľov, ktorí sa profesionálne venujú úprave fotografií. Ponúka rozlíšenie 4K a viacero technológií na poskytnutie čo najvernejšieho podania farieb.

V rámci nášho testovania sme potvrdili, že 32-palcový IPS displej ponúka maximálny jas na úrovni 250 cd/m2 a pokrýva 100 % farebného priestoru sRGB. Vynikajúce je takisto pokrytie ostatných priestorov, ktoré naša redakčná sonda vyhodnotila na úrovni 94 % pre Adobe RGB a 91 % pre DCI P3. Monitor má skvelú kalibráciu priamo od výroby a súčasťou balenia je papier, ktorý obsahuje podrobné informácie o továrenskej kalibrácii.

BenQ SW321C sa v porovnaní s väčšinou monitorov odlišuje aj 10-bitovou farebnou hĺbkou. Takisto podporuje HDR štandardy HDR10 a HLG, čo oceníte aj pri práci s videom. Monitor je konštrukčne spracovaný bezchybne. Konštrukcia je pevná, odolná a praktická. K dispozícii je nastavenie výšky, naklonenia a natočenia. Súčasťou balenia sú bočné krytky, ktoré zamedzujú okolitému svetlu, aby spôsobovalo odlesky na displeji. Nechýba ani diaľkový ovládač na pohodlnejšiu zmenu nastavení, čo je vlastnosť, ktorú v prípade takéhoto monitora určite využijete.

Profesionálny monitor od BenQ má vo výbave dvojicu HDMI 2.0 portov, DisplayPort 1.4 a takisto USB-C port so 60 W napájaním, prenosom obrazu a dát. Nechýbajú dva USB 3.1 porty a zabudovaná čítačka pamäťových kariet formátu SD.

V porovnaní s tradičnými kancelárskymi monitormi sú vo výbave režimy Adobe RGB, sRGB, čiernobiely B-W, DCI P3 či Display P3. Špecialitou je režim Paper Color Sync, ktorý simuluje zobrazenie vytlačených farieb priamo na obrazovke. Tento režim môže uľahčiť prácu s fotografiami, ktoré budete následne tlačiť na papier.

K výbave monitora BenQ SW321C nemáme pripomienky. Je prvotriedna, tomu však zodpovedá aj cena na úrovni 1829 €.

thumbs-up-icon

Výhody

  • špičkový displej
  • pridaná hodnota vo forme krytiek či diaľkového ovládača
  • režimy monitora sú optimalizované na prácu v jednotlivých farebných priestoroch

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • nič podstatné

Verdikt

BenQ SW321C je prémiový monitor pre fotografov, ktorý prináša špičkovú továrenskú kalibráciu, 10-bitovú farebnú hĺbku a pridanú hodnotu vo forme bočných krytiek. Tento monitor je určený špecifickej skupine používateľov a pokiaľ do nej patríte, možno vás jeho výbava zaujme.

Cena: 1829 €

Zapožičal: BenQ

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit