Slúchadlá s „old-school“ dizajnom, avšak plnou výbavou moderných bezdrôtových slúchadiel. Aj v tomto prípade výrobca umožňuje ich použitie s bežným audiokáblom. Ten sa pripája na ľavej mušli, všetko ostatné je na pravej. Ovládacie tlačidlá sú z vonkajšej strany. Výrobca stavil na klasiku a nepoužil dotykové ovládanie. Bude skupina používateľov, ktorí ocenia skutočné tlačidlá. Škoda len, že nie sú tichšie. Cvakanie naozaj počuť. Ovládať sa s nimi dá hlasitosť, prechádzanie medzi skladbami aj hovory. Uprostred celej zostavy je multifunkčné tlačidlo na prijímanie hovorov aj pozastavenie hudby. No a k plnej výbave je tu ešte aj NFC. Potešila nás možnosť spárovania s dvomi smartfónmi alebo inými zariadeniami naraz.

Konštrukčne sú robustnejšie a aj keď sa dajú v spojovacom moste zložiť, skôr vidíme ich využitie na doma. Mušle s 50 mm meničmi a širšou konštrukciou zaberú naozaj viacej miesta.

Polstrovanie mušlí je jemné a dostatočne mäkké. Prítlak na uši nie je silný, no lepšie vytvarovanie by sme prijali. Nevýhodou konštrukcie a umiestnenia meničov v plastovom tele je nulové odhlučnenie reprodukcie. Po zapnutí na strednú hlasitosť sme vlastne mali pocit, že zvuk ide z prenosného reproduktora. Vaše okolie teda bude počuť kompletne celú reprodukciu, teda aj telefonát. No a ani odhlučnenie vonkajšieho ruchu nie je silnou stránkou. Počuť budete úplne všetko, takmer ako by ste slúchadlá nemali na ušiach nasadené vôbec.

Hudobne majú rezervu v oblasti stredných a vysokých tónov. Zvuk je mierne zastretý. Basy našťastie nemajú výraznú deformáciu, hoci by mohli byť dynamickejšie, či inak povedané mäkšie.

Názov modelu / Technické parametreBluedio R+
TypBluetooth 4.0
Veľkosť meniča [mm]50
Odhlučnenie od okolianie
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]10 ÷ 22 000
Typ konektoraI konektor
NFCáno
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]25
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie0/5
Odhlučnenie od okolia1/5
Kvalita reprodukcie2/5
Pomer cena / celkové možnosti2/5
Cena [EUR s DPH]103,61
thumbs-up-icon

Výhody

  • NFC
  • Párovanie s 2 zariadeniami
  • Použitie aj s 3,5 mm audiokáblom

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Rezervy v oblasti stredov a výšok
  • Hlučné tlačidlá na pravej mušli

Verdikt

Bluedio R+ sú slúchadlá, ktoré majú všetky podstatné technológie. My ich odporúčame na doma. Najmä tým, že sú rozmernejšie a neizolujú vašu reprodukciu. Pri vysokej hlasitosti bude okolie počuť celú vašu reprodukciu v slúchadlách. Pripojíte ich k dvom zariadeniam naraz a chválime aj možnosť použitia s audiokáblom.

Zapožičal: www.kabel.sk

Cena: 103,61 €

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.