Športové slúchadlá za vynikajúcu cenu.

Na trhu nájdete rôzne typy slúchadiel určených na športovanie, no stoja tak dvojnásobok. Na BML E3 sme boli zvedaví práve pre ich nízku cenu.

Konštrukcia

Výrobca spojil ovládací prvok a batériu do jedného prvky. Na kábli nemáte dva plastové prvky, ako to zvykne pri tomto type slúchadiel bývať. Na jednu stranu je to pohodlnejšie. Za krkom nemáte žiadnu plastovú vec, ktorá by ukrývala batériu. No tým, že je všetko sústredené na kábli bližšie k plastovej mušli, je to zároveň trochu ťažké. Nestávalo sa nám, že by slúchadlo vyslovene vypadávalo, pri väčšom sústredení sme ale pociťovali vyššiu hmotnosť.

Konštrukčne by mali zvládnuť väčšie zaťaženie, nemusíte na ne vyslovene dávať pozor. Mušle sú kovové a v balení nájdete tri veľkosti nadstavcov. Sedeli nám bez problému. Zložením z ucha ich môžete magneticky spojiť na hrudi. Tiež pekný nápad, aby sa vám nekývali.

Na ovládacom prvku sú tlačidlá na pozastavenie hudby / preskočenie skladieb / úpravu hlasitosti. Trochu nelogicky sa nám javilo využitie tlačidiel. Na úpravu hlasitosti je treba dlhšie podržať. Ak stlačíte tlačidlo len raz, posuniete sa o skladbu dopredu. Nutné ale podotknúť, že iné slúchadlá nemajú úpravu hlasitosti priamo na tele. Ak teda berieme do úvahy slúchadlá tejto konštrukcie, bez pevného záhlavného pásu.

Používanie

Slúchadlá sme používali pri chôdzi a cvičení. Nezavadzali a dobre sa s nimi cvičí. Občas sme si ich museli v uchu zase mierne upraviť, aby lepšie držali. Ocenili sme aj istú konštrukčnú vôľu, čiže jemné vysunutie nepredstavuje problém s reprodukciou a vnímaním zvuku.

Výrobca hovorí o výdrži 6 ÷ 7 hodín. K tomuto údaju sme sa veľmi nedostali. S piatimi hodinami môžete počítať, tak to bolo v našom prípade. Bude veľmi závisieť, ako veľmi hlasno budete počúvať hudbu, či budete so slúchadlami aj telefonovať. Podporujú pripojenie Bluetooth 4.0.

Zvuk

Po zvukovej stránke nie sú úplne dokonalé. Pociťovali sme jemné odlišnosti v reprodukcii pri stredných až vyšších pásmach. Pri danej cene je to však detail, ktorý mnohí nebudú považovať za dôležitý. Slúchadlá celkovo reprodukujú zrozumiteľný zvuk a rozpoznateľné tóny v jednotlivých častiach pásma. Výrobca síce nehovorí o tom, aké frekvenčné pásma zvládajú budiace jednotky. Získate ale silné basy a až na uvedené jemné odchýlky v presnosti aj dobre počuteľné stredné a vysoké tóny.

Verdikt

BML E3 sú slúchadlá, ktoré môžu slúži ako prvý model do sveta športových slúchadiel. Chcete niečo na prehrávanie hudby pri cvičení? Toto je ten správny model, ktorý vám nenabúra rozpočet. Slúchadlá sme si zvykli používať aj v kancelárii na počúvanie hudby. Dobre odhlučnia bežný kancelársky šum.

Páčilo sa nám

  • Cena
  • Kovová konštrukcia
  • Silné basy

Nepáčilo sa nám

  • Spojenie ovládacieho prvku a batérie do jedného celku môže niekomu prekážať
  • Odchýlky v presnosti smerom k vyšším pásmam

Zapožičal BML-Electronics

Cena: 39 EUR

Prečítajte si aj:

Slúchadlá JBL T210

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.