Toto je pokročilejší model, čo je celkom jasné aj z číslovania. Nemá technológiu JBL Pure Bass, no nízkym tónom nechýba dynamika. Slúchadlá majú lepšie spracovanie s kovovým lemovaním šasi. Aspoň takto ich prezentuje výrobca.

V zásade súhlasíme, no roky skúseností s touto značkou potvrdzujú, že aj čisto plastové vyhotovenie je pevné. Mušle sú tak v konečnom dôsledku jemne ľahšie. To pocítite najmä pri rozmotávaní. Keďže je tu plochý kábel a guma z odpovedajúceho vyhotovenia, ani tieto sa vám nezamotajú. Na pravom kábli majú jednotlačidlový spínač na hovory alebo hudbu. Tu je zároveň mikrofón.

Zvuk je v tomto prípade čistejší. Pri priamom porovnaní sa nám javilo slabšie dunenie na úrovni nízkych tónov a aj výšky boli reprodukované presnejšie. Kto chce ísť o úroveň vyššie, má možnosť siahnuť po tomto modeli.

Zvuk je presnejší a cenový rozdiel medzi basovým a zároveň najlacnejším modelom v teste nie je priepastný. V tomto prípade je tiež konštrukcia meniča mierne šikmá a šasi je oproti modelu T110 jemne zväčšené. Na ležanie na uchu sa nehodia ani tieto.

Hodnotenie
+ robustnejší dizajn, bez Pure Bass ale s presnejším zvukom, celková vyváženosť zvuku
– žiadne podstatné

Názov modelu / Technické parametreJBL T210
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]8,7
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraJ konektor
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon5/5
Cena [EUR s DPH]19,99

Zapožičal: www.jbl.sk
Cena: 19,99 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 5/2017, ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.