Reproduktor za extra výhodnú cenu. Má valcový tvar, no meniče sú umiestnené na jednej strane pod sebou. Nie je to teda 360° šírenie zvuku. To nám v praxi až tak neprekážalo. Aj podľa ovládacích prvkov na hornej strane viete, ako si ho treba k sebe natočiť.

Tlačidlá sú kombinované a slúžia na ovládanie hudby prehrávanej cez Bluetooth, FM rádio alebo na pohyb medzi skladbami pri použití pamäťovej karty. Reproduktor má 3,5 mm vstup a prepojovací kábel je priamo v balení. Vzhľadom na cenu, nie je použitie microUSB konektora nič výnimočné. V tomto segmente je to stále tradičný spôsob nabíjania.

Na prenášanie sa dá použiť gumové pútko, no pozor na nepriaznivé okolnosti. Výrobca nevyhotovil S6 tak, aby odolala vode.

Reproduktor je dobre vyvážený a nemusíte sa obávať používať ho nastojato. Párovanie bolo okamžité a zaobišlo sa bez nejakých ťažkostí. Podobne to bolo s ovládaním a používaním. Nenarazili sme na žiadne výrazne nedostatky. To, čo reproduktor umožňuje, si aj plní. Výhradu bude mať možno výrobca JBL. Zvuk pri zapnutí, vypnutí a párovaní sa celkom podobá na zvuky, ktoré vydávajú reproduktory konkurenčnej značky.

Zvukovo má reproduktor dostatočný výkon. Hodí sa na ozvučenie notebooku či tabletu do detskej izby. S kvalitou zvuku budete spokojní. Reprodukuje aj basovú zložku a dá sa cez neho počúvať hudba, no sú tu isté rezervy.

Označenie reproduktora / Technické parametreBML S-series S6
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Výkon RMS [W]10
Aux ináno
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba
Odolnosťnemá
Výdrž batérie [h]6
NabíjaniemicroUSB
Rozmery [mm]72 × 75 × 210
Hodnotenie
Kvalita zvuku1/5
Výbava3/5
Pomer cena / možnosti2/5
Cena [EUR s DPH]23,99
thumbs-up-icon

Výhody

  • Vyvážená konštrukcia
  • FM rádio, audiokábel v balení
  • Celkový výkon

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Rezervy v presnosti reprodukcie

Verdikt

BML S-series S6 je cenový tip na reproduktor s dostatočným výkonom na ozvučenie notebooku alebo ako doplnok ku smartfónu. Máte s ním aj vstavané rádio. Pri tejto cene mu prakticky nemáme čo vytknúť. Kupujete štandardne hrajúci reproduktor, nie zvukovo presnú zostavu do audio štúdia.

Cena: 23,99 €

Zapožičal: bml electronics

 

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.