Slúchadlá od Bose vždy testujeme s očakávaním najvyššej kvality zvuku. Inak tomu nebolo ani v tomto prípade. Faktom je, že toto sú trochu inak poňaté športové slúchadlá. Sú úplne bezdrôtové, takže každé si dávate samostatne do jedného ucha.

Viacerí výrobcovia ponúkajú takýto typ slúchadiel. Tieto sú podstatne väčšie, než to na čo sme bežne zvyknutí. Na druhú stranu, každé váži 10 gramov, a to je zanedbateľná hmotnosť. Viac presahujú z ucha a sú tak nápadnejšie. Odmenou je ale 5 hodín prehrávania, čo je skutočne vynikajúce nielen na športovanie, ale aj na bežné počúvanie po ceste do práce a v kancelárii.

Konštrukčne sú riešené inak. Majú špeciálne aretačné gumičky. Nevypadávajú z uší, no zároveň sa do uší nezatláčajú tak, ako všetky ostatné modely na trhu (s výnimkou Apple AirPods). To znamená, že takmer vôbec neodhlučňujú okolité ruchy. Pri cestovaní v lietadle si s nimi nevychutnáte to príjemné filtrované ticho. Sú však určené na šport, a tak pri behu alebo inom cvičení budete počuť aj okolie. Stále je tu možnosť preraziť to vyššou hlasitosťou hudby. Primárne sú ale skonštruované tak, aby ste počuli, čo sa deje okolo vás.

Nabíjacia kolíska na bezdrôtové slúchadlá Bose

Nabíjajú sa v škatuľke, ktorá je zároveň powerbanka. Je podstatne väčšia, než u väčšiny modelov. Snáď najbližšie k objemu nabíjačky od Bose má Sony so svojimi slúchadlami WF-1000X. Nabíjajú sa cez microUSB port v zadnej časti. Vpredu je tlačidlo na otváranie škatuľky. Jeho stlačením zároveň rozsvietime päticu LED diód. Takto vidíme, koľko energie zostáva v powerbanke. Celkovo je k dispozícii 15 hodín počúvania, pretože slúchadlá sa dajú nabiť dvakrát. Je to vynikajúce a po Apple AirPods je tu ďalší, kto ukazuje kapacitu powerbanky. Apple teda zašiel ešte ďalej a kapacitu vidíte v smartfóne. S riešením od Bose sme ale takisto spokojní. Kolíska je magnetická a slúchadlá do konektorov zacvaknú samé.

Názov modelu / Technické parametreBose SoundSport Free
TypBluetooth
Veľkosť meniča [mm]N/A
Odhlučnenie od okolianemá
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Typ konektoranemá
Výdrž batérie [hod.]5
Hmotnosť [g]20
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia2/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / kvalita reprodukcie5/5
Cena [EUR s DPH]200,00

Slúchadlá sa dobre nosia, držia naozaj stabilne a nevypadávajú. Sú pevné a ovládajú sa tlačidlami po obvode tela. Tlačidlá sú extra tuhé, no nespustíte si žiadnu funkciu omylom. Je tu multifunkčné tlačidlo na hovory a skladby. Nielen na prechádzanie medzi nimi, ale aj rýchle posúvanie. Posledný spôsob nám nefungoval v aplikácii Spotify ani v klasickom MP3 prehrávači v smartfóne. Ocenili sme aj jednoduché prepínanie medzi spárovanými telefónmi tlačidlom na druhom slúchadle.

Zvukovo sme boli nadmieru prekvapení. Netreba žiadne zatláčanie do uší. Bose ráta s tým, že slúchadlá budú do zvukovodu len priložené, presne takto ich navrhol a presne takto hrajú dobre. Vlastne hrajú úžasne. Najbližšie k nim sú práve slúchadlá od Sony. Porovnateľná kvalita je potom aj v prípade modelu Bang&Olufsen E8, no k nim sme mali výhrady najmä v spôsobe dotykového ovládania. Čistá a detailná reprodukcia presne v podaní zvuku ako ho ladí výrobca. Priaznivci značky získajú dôverne známy prejav. Veľkú pozornosť sme venovali dynamickým basom, detailným stredom a tak akurát nastaveným výškam. Pri telefonovaní nepôsobia tak čisto, pri hudbe vám z nich aspoň nerezonuje v hlave. Skrátka a dobre, zatiaľ najlepšie športové úplne bezdrôtové slúchadlá v oblasti kvality hudobného prejavu.

thumbs-up-icon

Výhody

  • najlepší zvuk v športových slúchadlách
  • dlhá výdrž na batériu
  • odolnosť voči ošpliechaniu (IPX4)
  • stabilne držia v ušiach
  • výborná cena

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • žiadne podstatné

Verdikt

Bose SoundSport Free sú úplne bezdrôtové slúchadlá, ktoré zatiaľ hrali najlepšie z tejto kategórie. Cenovka nie je postavená nijak vysoko a získate skutočne kvalitný zvuk, zároveň aj minimálnu izoláciu od okolia. Nemajú aktívne odhlučnenie, čo bude mnohým vyhovovať.

Zapožičal: BaSys.sk

Cena: 200 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.