To, že si môžete multimediálny reproduktor zobrať so sebou a má pútko, je bežné. Toto je ale reproduktor z iného súdka a dáte si ho priamo na krk.

Totiž inde ani nemá zmysel ho mať. Najprv sme mali pocit, ako by išlo o nejaké špeciálne slúchadlá. No reprodukcia je hlasitá, a tak okolie bude počuť, čo prehrávate. Na čo je teda dobrý takýto hybrid medzi slúchadlami a reproduktorom? Takých situácií môže byť viac. Umiestnením za krk si oslobodíte ruky. Niekto by chcel hudbu, no nechce sa mu niekde pokladať reproduktor, napríklad pri domácich činnostiach alebo posedávaní na záhrade. No a SoundWear Companion si nemusíte dávať na hlavu ani do uší.

Tento golier či obojok, alebo ako nazvať najnovší počin od Bose, má svoje špecifiká. Naozaj sa pohodlne nosí a po pár minútach prestanete registrovať, že ho máte na krku. Priamo na tele má ovládacie prvky hlasitosti, zapnutia párovania a aj súpravu piatich LED diód zobrazujúcich stav batérie. Reproduktor má konštrukciu, ktorá sa dá prispôsobiť vášmu krku a zapamätá si jeho nastavenú polohu.

Nemôžete ho rozťahovať a skrúcať v neobmedzených uhloch, na bežnú aretáciu je priamo navrhnutý. Nabíja sa cez microUSB konektor. Obal reproduktora je látkový a dá sa dať v prípade potreby dole. Odporúča sa dať dole len v nevyhnutných prípadoch, napríklad pri potrebe ho oprať. Kúpiť si môžete aj druhý, jeden obal stojí 30 eur. Rovnako ako ostatné produkty Bose, aj tento má hlasového sprievodcu.

Dozviete sa takto kapacitu batérie, s akým zariadením sa chce reproduktor spárovať alebo meno volajúceho. Nastaviť sa dá aj vibračná odozva alebo kombinácia zvonenia bez vibrácií atď. Všetko cez aplikáciu Bose Connect. Aktualizácia firmvéru prebieha cez túto aplikáciu. Aj pri tomto teste sme ju absolvovali, je pomalá ako vždy a niekedy sa spustí od začiatku. Toto by už firma mohla za tie roky dať do poriadku.

Reproduktor sa skladá z dvoch meničov, pričom každý má výduchový tunel. Zvukový prednes je niečo, čo je takisto špecifické. Je pravda, že spôsob, akým sa šíri zvuk z meničov, je netradičný a unikátny. Je veľmi dobrý a počujete detailne vykreslené tóny.

K tomu by mohla znieť pripomienka, že reproduktor by mohol byť aj na stole. Na stole ho ale nebudete počuť tak, ako by ste mali. Zvuk vás totiž po nasadení na krk úplne pohltí. Toto je lepšie si vypočuť, nie každému to môže vyhovovať. Hudba sa nám po čase zdala ohlušujúca a mali sme dojem pseudo virtuálneho zvuku. Na filmy to je výborný doplnok.

Označenie reproduktora/ Technické parametreBose SoundWear Companion
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Výkon RMS [W]N/A
Aux innie
Bluetootháno
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Kapacita batérie [mAh]N/A
Výdrž batérie [h]12
Vyhotoveniešpeciálna ohybná konštrukcia
Rozmery [mm]191 × 177 × 44
Hodnotenie
Kvalita zvuku4/5
Výbava5/5
Pomer cena/výkon4/5
Cena [EUR s DPH]300,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • unikátnosť riešenia
  • kvalita zvukového prejavu
  • konštrukcia a pamäťový efekt
  • výdrž batérie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • pre niekoho bude zvuk ohlušujúci

Verdikt

Bose SoundWear Companion je naozaj unikát. Nám sa táto myšlienka páči a reproduktor bude pre mnohých naozaj užitočný. To všetko s kvalitou zvuku Bose. No tu to má jeden háčik, môže byť pre vás príliš špecifický až ohlušujúci. Meniče vytvárajú zvláštne šírenie zvuku aj preto, aby eliminovali okolité rušenie. Nebudú pre každého, ale ako nápad je to fajn.

Zapožičal: BaSys.sk

Cena: 300 EUR

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.