Určená je pre deti od narodenia až do 15 mesiacov.

Autosedačku Britax Romer Baby-Safe 5Z2 som testoval so základňovou stanicou Flex Base 5Z. Autosedačka je určená pre deti od narodenia až do 15 mesiacov, resp. do výšky 85 cm, a ocenil som na nej nielen nízku hmotnosť iba 3,9 kg, čo spríjemňuje jej prenášanie. Súčasťou balenia je novorodenecká vložka.

Sedačku môžete používať samostatne, keď je chránená bezpečnostnými pásmi na sedadle, alebo v kombinácii so základňovou stanicou, čo bol aj môj prípad. V oboch prípadoch je autosedačka určená na používanie v protismere jazdy.

Britax Romer Baby-Safe 5Z2 ponúka tri polohy používania, ktoré môžete vidieť aj v mojej videorecenzii. Prepínanie medzi polohami je rýchle a pohodlné, rovnako si môžete prispôsobiť výšku a dĺžku zabudovaných bezpečnostných pásov.

Bezpečnostné madlo môžete nastaviť do jednej zo štyroch polôh – prvá poloha je určená na používanie v aute, druhá na prenášanie, tretia je vhodná, keď vyberáte dieťa z autosedačky a štvrtá zabezpečuje stabilitu, keď je autosedačka položená na zemi.

Na Britax Romer Baby-Safe 5Z2 som ocenil aj zabudovanú striešku, ktorá má veľký rozsah a chráni dieťatko pred slnečným žiarením. Nepotrebujete teda zakrývať okná auta, aby dieťaťu do očí nesvietilo slnko. Striešku aj poťah sedačky je možné dať jednoducho dole, čo oceníte, keď budete potrebovať oprať poťah.

Autosedačka je kompatibilná s mnohými kočíkmi, avšak túto vlastnosť odporúčam, aby ste si vopred overili, ako je to v prípade vášho kočíka.

Základňová stanica Britax Romer Flex Base 5Z je kompatibilná s ISOFIX-om. Jej inštalácia do auta je pomerne jednoduchá, na úrovni ostatných základňových staníc. Ocenil som, že umožňuje nastavenie na úrovni 6 polôh, takže autosedačka bude vždy rovno, a to bez ohľadu na sklon sedadla vo vašom aute.

Praktické je, že autosedačka umožňuje aj natočenie, čo uľahčuje usadenie dieťaťa do autosedačky a jeho vyberanie. Ďalšie detaily sa dozviete v mojej videorecenzii.

Zapožičal: Kociky.sk

Cena: od 330 eur, od 619 eur so základňovou stanicou

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit