Multifunkčné zariadenie od Brotheru je v prípade tohto modelu monochromatické.

Poskytuje kopírovanie, skenovanie a má vstavaný fax. To je vhodné pre firmy, ktoré požadujú kompletnú výbavu. Najväčšou výhodou je podľa nás automatický podávač dokumentov pri skenovaní a tiež duplexná tlač.

Rýchlosť tlače je v tomto prípade 30 strán za minútu, čo potvrdili aj naše testy. V teste máme aj ďalšie dve zariadenia s touto rýchlosťou tlače. Je to vo všeobecnosti dostačujúca rýchlosť pre stredne veľké kancelárie.

Čo sa týka konektivity, je tu možnosť využiť všetky typy pripojenia. Teda USB, ethernetové cez LAN kábel aj bezdrôtové cez Wi-Fi. Dotykový displej nám umožnil nastaviť všetky parametre priamo na zariadení, rovnako aj sieťovú konfiguráciu. Najlepšie je zapojenie zariadenia do firemnej siete, len vtedy totiž využijete jeho plné možnosti. Nemáme na mysli len tlač po sieti z viacerých počítačov. Rovnako to platí aj pre skener, vďaka ktorému získate podporu na posielanie dokumentov do sieťových adresárov, FTP, emailu alebo na rozpoznanie OCR.

Ako obvykle, je tu podpora pre skenovanie dokladov, teda postupného naskenovania oboch strán na stolnom skeneri a vytlačenie na jednu stranu. Brother už tradične dáva do svojho rozhrania možnosť vytvoriť si deväť zástupcov na zvolené funkcie. Je to nadmieru užitočný doplnok. Nejde len o to, aby ste si usporiadali do obľúbených položiek všeobecné funkcie. Ide najmä o to, aby ste ich tam mali nakonfigurované podľa vašich predstáv. Ovládanie sa dá kombinovať aj s panelom zariadenia, ktorý slúži na faxovanie alebo napríklad na definovanie počtu kópií.

Rozlíšenie tlače je na úrovni 600 × 600 dpi a rovnaké rozlíšenie dosiahnete aj pri skenovaní z podávača. Do neho sa zmestí 35 listov, štandardný zásobník na tlač umožní vloženie 250 listov papiera. Zariadenie poskytne rýchlu tlač a kvalitné výtlačky v odtieňoch sivej. V tomto smere oceníte najmä škálovanie sivej. Toto zariadenie je vhodné práve na rôzne farebné výtlačky, ktoré budú vytlačené v monochromatickom (ČB) režime. Odtiene sivej sú detailné a netreba sa obávať vyblednutých odtieňov a rizika, že po prevode farieb na nich nič neuvidíte.

Prečo kúpiť:

  • Rýchlosť tlače, kvalita ČB výtlačkov a odtieňov sivej, cena tlače

Cena: 321 €
Cena tlače: ČB – 2,9 centa na stranu
Zapožičal: Brother

Verdikt

Brother MFC-L2740DW je ČB multifunkcia so zameraním do firmy, kde potrebujete multifunkčný stroj na farebné skenovanie, ale nevyžadujete farebnú tlač. Na faktúry a iné podobné dokumenty bude ideálna.

Tento článok vyšiel ako súčasť testu tlačiarní aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.