Z prítomnosti a budúcnosti späť do minulosti. Táto veta najlepšie vystihuje jadro najnovšieho pokračovania série Call of Duty. Pokiaľ svet videohier pravidelne nesledujete, pravdepodobne si na strieľačku Call of Duty spomínate práve v súvislosti s druhou svetovou vojnou.

Faktom však je, že táto séria dostáva nové pokračovanie prakticky každý rok a vývojári musia neustále meniť koncept a vymýšľať niečo nové, aby hráča zaujali. Aj preto sme počas posledných rokov bojovali najmä v prítomnosti a blízkej budúcnosti. Hráči si však žiadali návrat ku koreňom a Call of Duty: WWII ho prináša.

Príbehová kampaň začína vo veľkom štýle. Vrátite sa v čase a 6. júna 1944 zažijete vylodenie v Normandii na vlastnej (virtuálnej) koži. Táto bitka je medzi vývojármi obľúbená a v Normandii sme bojovali už v niekoľkých hrách. Avšak emotívnejšie prevedenie, aké ponúka CoD: WWII, ste ešte určite nezažili.

Ďakovať môžeme technologickému pokroku a tiež snahe prinášať do videohier nádych hollywoodskych filmov. Call of Duty je v tomto smere aktuálna špička a každý rok nás o tom presviedča. A verte nám, že ak sa k sérii CoD vraciate po niekoľkoročnej pauze, emotívnosť WWII si užijete určite viac, ako každoroční hráči, ktorí si už na tento prvok zväčša zvykli.

Call of Duty: WWII prináša dobre spracovanú príbehovú kampaň. Je však škoda, že sa zameriava najmä na finálne obdobie druhej svetovej vojny. Vieme si predstaviť aj ďalšie bitky, ktoré by si zaslúžili ich zakomponovanie do hry. Novinka nás tiež potešila návratom lekárničiek. Z hrania máte razom lepší pocit, keď sa váš hrdina musí reálne ošetriť a už sa nemôžete spoliehať na to, že sa skryjete sa najbližšiu prekážku a zdravie sa razom magicky doplní. Bez ohľadu na to, hlavný hrdina má pomerne dobrú výdrž – samozrejme aj v závislosti od toho, akú náročnosť si zvolíte.

Ak by sme mali niečo CoD: WWII vytknúť, sú to tzv. QTE zložky, v ktorých musíte rýchlo stláčať zobrazené tlačidlá alebo vykonať žiadaný pohyb analógovou páčkou. Hra tiež ponúka režim Zombies a multiplayer, ktorý je v jadre rovnaký, avšak s novým systémom vylepšovania, čo chválime.

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Zapožičal: Activision
Cena: 64,99 EUR

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit