Crash Team Racing je pretekárska arkáda zo starej školy, akých je dnes na trhu málo.

CTR ponúka lokálny multiplayer a tiež aj online hru pre viacerých hráčov

Tituly typu Crash Team Racing patrili v minulosti medzi najobľúbenejšie hry, ktoré ste si mohli užiť na domácej párty s priateľmi. Sadli ste na gauč, rozdali štyri ovládače a užívali si pretekársku arkádu, v ktorej nehrá hlavnú úlohu iba vaša šikovnosť pri šoférovaní, ale aj šťastie a zlomyseľnosť.

Crash Team Racing sa teraz vracia v modernom prevedení s názvom Crash Team Racing Nitro-Fueled a popravde, nie je to prekvapenie. Po úspechu vynovenej trilógie Crasha Bandicoota, ktorú si dnes môžete zahrať na počítačoch a konzolách Xbox a PlayStation sa dalo čakať, že sa známe postavičky z tohto sveta opäť vrátia. Voľba pretekárskej arkády bola najrozumnejším riešením.

Crash Team Racing Nitro-Fueled ponúka moderné vizuálne spracovanie a hrateľnosť ako zo starej školy. To je dôležité zdôrazniť hneď na úvod. Ak ste hrali kolekciu vynoveného Crasha Bandicoota, potom vás grafický štýl jednotlivých postavičiek a herných úrovní neprekvapí. Vývojárov treba pochváliť za cit pre detail a zachovanie kľúčových prvkov pôvodných úrovní.

Čo sa hrateľnosti týka, Crash Team Racing Nitro-Fueled prináša atmosféru ako zo starej školy a takisto aj herné mechanizmy. Na pretekársku trať sa postaví až 8 postavičiek, ktoré sa snažia jazdiť čo najlepšie a zároveň sa vyhýbať nástrahám trate, zbierať rôzne zbrane a vylepšenia a tie využiť vo svoj prospech.

Najlepšia vec na Crash Team Racing Nitro-Fueled je nepredvídateľnosť. Môžete byť prvý s niekoľkosekundovým náskokom pol trate do konca a aj tak skončíte šiesty. A nie, nie je to tým, že by ste spravili nejakú hlúpu chybu – jednoducho vaši súperi mali šťastie a dostali vylepšenie, ktoré v priebehu sekundy totálne zmenilo situáciu na trati. Kvôli tomuto budete pri hraní nadávať alebo dostávať náhle výbuchy radosti. A to je mimochodom dôvod, prečo je Crash Team Racing Nitro-Fueled skvelá párty hra. Platilo to pre pôvodnú hru, platí to aj dnes pre jej vynovenú verziu.

Ak dôverne poznáte mechanizmy hier typu Crash Team Racing, zaujímať vás bude najmä technické spracovanie vynovenej verzie. Vývojárov chválime za audiovizuálnu prezentáciu a zachovanie hrateľnosti zo starej školy, čo sme už spomenuli. Určitá skupina hráčov tiež ocení vysokú náročnosť hry, ktorá je verná originálu. Pre zvyšok je našťastie k dispozícii nový režim a to aj s nastaviteľnou náročnosťou. Nováčikom odporúčame začať hrať na náročnosti Easy.

Crash Team Racing Nitro-Fueled je síce v jadre jednoduchá hra, dokonalé zvládnutie všetkých herných mechanizmov však vyžaduje hodiny tréningu a dôkladné oboznámenie sa s jednotlivými traťami a vylepšeniami. Okrem príbehovej kampane môžete hrať lokálne s až 4 hráčmi alebo cez internet s 8 hráčmi. Online hranie potrebuje ešte trochu zoptimalizovať, avšak pri hraní nás najviac otravovalo dlhé načítavanie herných úrovní.

Crash Team Racing Nitro-Fueled ponúka množstvo obsahu, novinkou modernej verzie je tiež možnosť odomykať nové postavy, kostýmy či vizuálne zmeny pre motokáry.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Hrateľnosť ako zo starej školy
  • Množstvo vecí na odomknutie
  • Nový režim pre nováčikov s nižšou náročnosťou
  • Hra pre viacerých hráčov

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Online hranie potrebuje zoptimalizovať
  • Otravne dlhé načítavanie

 

Zapožičal: Activision / Hrac.sk

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Cena: 34,99 eur

 

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit