Slúchadlá s aktívnym odhlučnením v podaní Aurvana ANC sa nám páčili po dizajnovej stránke.

Zostávajú celkom kompaktné, hoci toto nebude parameter číslo jeden. Meniče majú priemer 40 mm a výrobca ich umiestnil do oválnych mušlí. Sadnú na hlavu dokonale a aj dobre držia.

Po chvíli ani nepocítite, že ich máte na hlave. Polstrovanie je veľmi mäkké, a tak sa dobre prispôsobí ušiam. Koženkové obloženie meničov je jemné a v slúchadlách sa nebudete príliš potiť ani v lete. Iste, ak ich dáte dole, rozdiel pocítite.

Tvarovanie spojovacieho oblúka je vyriešené tak, že ho netreba príliš roztiahnuť. Vďaka tomu mušle lepšie sadnú na uši a zabránite rozhodovaniu, či väčšiu vôľu okolo hlavy alebo radšej akceptovať silný tlak na ušiach. Tu sa rozhodovať nemusíte.

Nastavenie veľkosti je pevné a tiché. Po vložení do batoha a ich opätovnom použití zostane veľkosť spojovacieho mosta vstave ako ste ju naposledy nastavili.

Creative Aurvana ANC s otočenými mušľami. Poloha na prenášanie

Model ANC funguje aj v pasívnom režime. To znamená, že netreba mať nabitú batériu na to, aby sa dali použiť. V pravej mušli je priestor pre jednu AAA batériu, na ľavej sa prepínačom zapína aktívny a pasívny režim. V aktívnom je maximálna výdrž 40 hodín.

Výhodou je dlhá výdrž a batériu kedykoľvek vymeníte za novú. Môžete ich použiť aj na telefonovanie, mikrofón na telefonovanie je umiestnený na kábli. Je odnímateľný a keď ho náhodou zlomíte, ľahko si ho vymeníte za iný.

Zvuk

Po hudobnej stránke pôsobili slúchadlá jemne zastretým dojmom. Výšky nie sú také prenikavé, ako napríklad pri modeli od Sony v tomto teste. Basy sú dunivé a dynamické, nič prehnané. S veľmi dobrou reprodukciou stredov získate celkom dobrý zvuk.

My sme sa slúchadlá naučili používať v aktívnom režime so zapnutým odhlučnením. Dosiahli sme lepšiu kvalitu zvuku. To je inak zaujímavé, väčšinou je práve úprava frekvenčnej krivky s touto technológiou celkom ťažký oriešok.

Pri vypnutom ANC bol zvuk výraznejšie zastretý. Ešte k aktívnemu odhlučneniu. Výrobca hovorí o 87-percentnom odhlučnení. My by sme ešte tak 20 % dali dole. V tomto prípade ide totiž o špecifické odhlučnenie, keď počujete zhruba to isté, čo s vypnutým ANC. Avšak v jemnejšej forme.

Slúchadlá Creative Aurvana ANC môžete prenášať v takomto pevnom puzdre

TOP argument pre Creative Aurvana ANC

  • Najpohodlnejšie slúchadlá v teste

Hodnotenie

+ pohodlné nosenie, mäkké polstrovanie, tvar spojovacieho mosta, vymeniteľný kábel, dynamika basov
– lepšia reprodukcia len so zapnutým ANC

Zapožičal: Creative
Cena: 129 EUR

Verdikt

Creative Aurvana ANC sú slúchadlá s aktívnym odhlučnením. Ak cestujete a chcete počúvať hudbu vo vlaku, sú najlepším riešením. Neočakávajte však zázraky, no nepríjemné rušenie dobre stlmia. Na to sa môžete spoľahnúť. Zvukovo hrajú lepšie so zapnutým ANC, preto ho odporúčame používať ako štandardný režim. Ich cena je vyššia a platíte za technológiu ANC. Odporúčame ich aj na nosenie pri chôdzi.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreCreative Aurvana ANC
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]40
Impedancia [Ω]290
Citlivosť [dB/mW]100
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraL konektor
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]129,00

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 6/2017 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.