Dlhoročná klasika v podaní tejto firmy patrí medzi podarené modely. Aj preto sa oplatí kúpiť tieto slúchadlá aj dnes. Ideálne pre tých, čo chcú skutočne miniatúrne slúchadlá, s ktorými sa bude dať ležať na boku.

V balení sú tri silikónové návleky, ktoré sú veľmi pohodlné. Nešpinia sa a nebudú sa na nich zachytávať prach ani mastnota. Sú plastové, a teda aj veľmi ľahké. My sme to ocenili, pretože hliníkové štuple bývajú dosť ťažké a niekedy horšie držia pri chôdzi, o behu ani nehovoriac. Kábel je dvojžilový bez doplnkového krytia oboch žíl.

Pri mušliach nechal výrobca dlhší gumový kryt. Ten má na starosti chrániť pripojený kábel proti nadmernému ohýbaniu. Tento systém ho dostatočne dobre ochráni proti zlomeniu. Na konci s konektorom nechal výrobca káblu voľný pohyb, za konektor nepridával ďalšiu vrstvu gumovej ochrany.

Pri používaní so smartfónom sme ocenili rovný konektor. Pre niekoho však môže byť limitujúce, že ide o model bez možnosti telefonovania.

Názov modelu/Technické parametreCreative EP-630
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]9
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreenie
Frekvenčný rozsah [Hz]6 ÷ 23 000
Typ konektoraI konektor
Hmotnosť [g]9
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie3/5
Káble bez zamotávania3/5
Pomer cena / reprodukcia4/5
Cena [EUR s DPH]15,90

Zvuk

Prejav je detailný, niekedy sme pociťovali zastretie zvuku. Najmä v časti stredov, ktoré nemusia vyniknúť tak detailne, ako pri iných slúchadlách. Výšky sú takmer čisté a basy si tu bez pochýb vychutnáte. Hodia sa na počúvanie hudby aj filmov. Ideálna kombinácia na použitie s notebookom alebo telefónom.

TOP argument

  • Ľahké a malé
thumbs-up-icon

Výhody

  • nízka hmotnosť
  • kvalita návlekov
  • spracovanie
  • výšky a stredy

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • mierne zastretý zvuk v strednom pásme

Verdikt

Creative EP-630 odporúčame každému, kto chce základné a dobre hrajúce slúchadlá k počítaču, tabletu alebo smartfónu. Avšak bez možnosti použitia ako handsfree. Až na nejaké detaily je zvuk dobrý. A mnohí si pri volaní aj tak slúchadlá odopneme a dáme telefón k uchu.

Zapožičal: Creative

Cena: 15,90 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.