Svetielkujúci reproduktor asi viac pre tínedžerov.

Creative s modelom Halo vstupuje na trh s prenosnými reproduktormi, ktoré popri hraní svietia efektmi.

Takéto niečo zaujme predovšetkým mladšiu skupinu používateľov. Ako už sme pri Creative zvyknutí, je tu doplnkové nastavenie cez aplikáciu v smartfóne. Aké svetelné efekty bude mať, si môžete vybrať a nakonfigurovať sami. Pripojíte sa k nemu cez Bluetooth ale aj cez audio kábel.

Celkový pohľad

Reproduktor je stavaný tak, aby aj z malého tela vytvoril dostatočne silný zvuk. Oválne telo nie príliš široké a zmestí sa všade. Do batohu pri prenášaní ale aj na preplnený pracovný stôl. Je stabilný a keby aj spadol, je dostatočne chránený po obvode aj zadnej strany.

Má totiž na sebe látkový poťah. Jedinou výnimkou je gumová časť na hornej a spodnej strane. Horná má ovládacie tlačidlá, spodná je zase zaujímavá otvorom na pripevnenie k statívu. Zaujímavé a viacero výrobcov volí tento systém. Ak sa totiž rozhodnete zobrať reproduktor na záhradu alebo niekam, kde ho chcete vyvýšiť, toto je dobrá voľba. Nechýba pútko na nosenie okolo zápästia.

Najdôležitejšou je v prípade modelu Halo predná časť. Tá je totiž priesvitná a ukrýva svetlá, ktoré Creative nazýva Xpectra a umožňujú zobraziť až 16,8 miliónov farieb.

Integrovaná batéria s kapacitou 2200 mAh umožní prehrávanie po dobu maximálne ôsmich hodín. To je štandardný čas v tomto segmente. Celková výdrž ale bude závisieť od toho, či máte zapnuté svetelné efekty a ako veľmi hlasno bude hrať. Z reproduktora sa dá aj telefonovať.

Svetelný systém Xpectra

Aplikácia umožňuje prepínanie svetelných efektov, to sa dá ale aj tlačidlom priamo na reproduktore. Efekty sa dajú aj úplne vypnúť. Je celkom jasné, že nie vždy budete chcieť používať reproduktor v režime so zapnutým LED osvetelením. Na tejto aplikácii sa nám páčilo práve to, že sme si mohli jednotlivé efekty prispôsobiť.

Podľa jeho typu boli na výber farby s tým, že vo výsledku sa zobrazili aj prechody medzi nimi. Pekné rozšírenie, s ktorým sa dá dostatočne vyhrať a nastaviť si podľa seba. Celkovo je tu 12 svetelných efektov podľa typu svietenia, pohybovania sa a pulzovania.

Zvuk

Reproduktor má dva 40 mm širokospektrálne meniče, ktoré sú vnorené do tela tak, aby spolupracovali s reflexnou komorou. Zároveň je vo vnútri pasívny menič na zosilnenie basov. Ide o funkciu Deep Bass, ktorá citeľne pomáha zlepšiť reprodukciu. Reproduktor vďaka tomu od začiatku pôsobí mohutnejším zvukom a vyrovná sa rozmerovo o niečo väčším modelom. Pointou u tejto konštrukcie je to, že aj na malom priestore dosiahnete silnejší zvuk.

So zvukom sme boli spokojní. Nielen v danej cenovej kategórii ale aj pri porovnaní s podobne veľkými reproduktormi. Tu je jasná výhoda v pasívnom basovom meniči. Zvuk znie hutne a výrobca eliminoval efekt plochého zvuku, hlavne pri vyšších hlasitostiach.

Verdikt

Creative Halo na nás urobil dobrý dojem. Jednak má dobrú cenu a po druhé získate aj solídny zvuk. Vieme, že mnohí z nás majú rôzne obavy, čo sa týka zvuku. Najmä ak má reproduktor práve takéto zatiaľ ešte netradičné rozšírenie. Nebude ale pre každého. Hlavným ťahákom sú špeciálne efekty a zosilnené basy.

Páčilo sa nám

  • Oválna konštrukcia s látkovým poťahom
  • Svetelný systém Xpectra
  • Možnosť pripevniť na statív

Nepáčilo sa nám

  • Žiadne podstatné negatíva sme nezaznamenali

Cena: 69,99 EUR

Zapožičal: Creative

Prečítajte si aj:

Recenzia Creative Sound Blaster Roar 2: Kvalitný prenosný reproduktor za skvelú cenu

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.